Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Fokker D7, replica ULM a celebrului vanator din primul razboi mondial.

[ 1 ] 14 septembrie 2010 | Luciano Mihaita

In ultimii 12 ani Airdrome Aeroplanes a produs replici ale avioanelor din primul razboi mondial, in kit, pentru piata aeronavelor ultrausoare. De atunci au produs peste 250 de kit-uri dintre care aproximativ 75 zboara in mod curent. In acest an Robert Baslee, propietarul Airdrome Aeroplanes, a prezentat ultima sa realizare, monolocul Fokker D7. Fokker D7 este incadrat la categoria ULM si este replica 80% echipat cu un motor Hirth de 110 cai putere.

Avionul este livrat ca si quick-build-kit (pre asamblat) avantajul fiind timpul redus de constructie al beneficiarului, aproximativ 200 de ore pana la constructia “gata de zbor”. Toata constructia (suduri etc) este efectuata de catre fabrica, in acest mod propietarul nu are nevoie decat de cunostinte de baza pentru a asambla kit-ul.

Kit-ul este din aluminiu T6 6061 nituit complet. Pentru aripa se folosesc tevi si nervuri din aluminu. Fiecare kit este livrat catre propietar un manual foarte amanuntit si un tutorial video unde este explicat tot procesul de constructie, de la inceput pana la procesul de vopsire si tachelare.

Aeronava are o viteza de angajare de 55 Km/h, o viteza de croaziera de 130 km/h si o viteza ascensionala de peste 5 m/s.

Pentru mai multe informatii puteti contacta:

Airdrome Aeroplanes
929 NW  Road 1571,
Holden, MO 64040
816-230-8585
Email: [email protected]

Categorie:: Aerodrom, Aventură, Timp liber, Turism aerian

Autorul acestui articol: Luciano Mihaita. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.