Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

TL- 3000 Sirius- Primul avion adaptat special din fabrica pentru persoane cu dizabilitati !

[ 0 ] 4 noiembrie 2010 | Sebi

Avionul TL- 3000 Sirius este predecesorul lui TL-Sting.

Ca si modelul Sting, Sirius-ul va fi motorizat cu Rotax. La capitolul extraoptiuni, avionul va avea o gama larga de indicatoare de bord si display-uri.

La teste, avionul a fost pilotat si de fondatorul companiei TL, Jiri Tlusty, aeronava avand un comportament docil, si raspunzand promt comenzilor date de catre pilot.

De curand, compania a anuntat ca a adaptat aeronava TL 3000 Sirius pentru clientii cu dizabilitati. Astfel, persoanele care au picioarele imobilizate, pot zbura datorita acestui avion , modificat din fabrica pentru nevoile lor.

Primul lor client, stabilit in Ungaria, tocmai si-a primit aeronava. Aceasta este perfecta cerintelor sale, avand spatiul de intrare foarte lat, aripa sus care  nu deranjeaza cu nimic la urcarea si coborarea din cockpit, iar mansa este asemanatoare cu cea a Cessnelor, de asemenea pentru a nu incomoda o persoana cu dizabilitati in a urca sau cobori .Toate comenzile speciale aduse aeronavei sunt concepute spre a fi inlaturate imediat, lasand loc unor comenzi stock.

Daca cunoasteti o persoana imobilizata intr-un scaun cu rotile, dati-i o veste buna, spunandu-i ca a aparut prima aeronava adaptata cerintelor sale, din fabrica, lasand-o sa guste din bucuria zborului si a inaltului cerului.

Date tehnice :


Anvergura: 9.4 m
Lungime: 7 m
Inaltime: 2 m
Suprafata aripii: 11.25 m²
Greutate gol : 295 kg
Greutate plin : 472 kg
Compartiment de bagaje: 110 cm × 54 cm × 70 cm
Capacitate rezervor: 130 l (34 gal)
Viteza maxima : 230 km/hr (124 kts)
Viteza croaziera (75%): 215 km/hr (116 kts)
Viteza de angajare: 60 km/hr (32 kts)
Viteza maxim admisa (VNE): 262 km/hr (142 kts)

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Avion personal

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.