GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Tomy Coconea- Un parapantist roman de exceptie

[ 3 ] 24 noiembrie 2010 |

-Autor: Liviu Iovan-

Cine este Tomy Coconea ? Un baiat simplu, crescut intr-o familie nevoiasa din Petrosani , un baiat care de la varsta de 14 ani a trebuit sa muncesca ca sa se intretina. La varsta de 17 ani  incepe sportul popular intr-un club de turism din Petrosani,  dupa  ce in prealabil cochetase si cu boxul, dar turismul sportiv deschide pentru el trambulina spre ceea ce va deveni pasiunea vietii lui: zborul. In anul 1991 sosesc in Romania un grup de parapantisti francezi in frunte cu GUY KINTS, care pun bazele parapantismului romanesc  iar clubul de turism “ Gentiana “ Petrosani devine practic primul club de parapanta din care facea parte si Tomy, un pioner al zborului cu parapanta, pe care nu o va mai abandona niciodata, dedicanduse acestui sport.

Din 1995 incepe aventura vietii lui, zborul cu parapanta, prin participarea la diferite concursuri organizate in tara, unde incepe cu un debut promitator prin castigarea acelor concursuri pe locuri fruntase , dar nu se opreste, incepe sa prinda microbul zborului participand din ce in ce mai mult la diferite concursuri si campionate nationale, toate incununate cu rezultate f.  bune.

In anul 1999 printr-o imprejurare fericita termina cursul de zbor cu planorul si cursul de parasutism organizat de Aeroclubul  Deva, face cele necesare pentru obtinerea licentelor in domeniu , dar marea dragoste ramane tot parapanta,  pe care nu o abandoneaza, si careia i se dedica pe deplin . Intre timp ajunge datorita experientei instructor de zbor cu parapanta, iar  multi dintre actualii zburatori in campionate interne si internationale sunt produsul muncii lui cu ei.

In 2003 este selectat in cel mai dur concurs de zbor cu parapanta : RED BULL X-ALPS  care se desfasoara de a lungul Alpilor de la est spre vest circa 850 km in linie aeriana cu plecare de pe vf. Dachstein pana la Monaco pe coasta de Azur.  Pentru cei care nu cunosc, in momentul cand situatia meteo nu e favorabila, traseul se parcurge pe jos, practic traseul prin mersul  pe jos, de multe ori depaseste 1000 km. Si aici are rezultate de exceptie, ca de exemplu in 2007,  cand se claseaza pe locul 2. Intre aceste competitii de anvergura mondiala, Tomy mai este selectat si pentru niste competitii tot de anvergura mondiala de genul triatlon sau pentatlon  zbor, caiac, byke, alergare pe nisip in Brazilia, Africa de Sud , escaladeaza cu parapanta in spate muntele sacru Kilimanjiaro, este deschizator de evenimente sportive in tara si in strainatate,  respectiv concursuri red bull flugstag, competitii de sport extrem  chiar si spectacole de muzica .

Pentru 2011,  Tomy a primit respectul de pilot de clasa, si a fost selectat pentru a cincea oara la RED BULL X-ALPS, alaturi de nume sonore ale parapantismului mondial: Alex Hofer, Mike Kung si altii.

O noua “ apucatura “ a lui Tomy- paramotoarele,  unde are toate sansele sa se afirme  fiindu-i acordat si titlul de instructor de zbor cu paramotorul.

Asta este Tomy, un baiat modest,  muncitor,  plin de respect si o vointa de granit . La acesta ora se afla in Germania, undeva la granita Germaniei cu Franta, alaturi de iubirea lui, frumoasa Daniela Ciuhandu, si ea zburatoare. El  a inceput pregatirea pentru Red Bull  X- Alps 2011. Sa speram ca anul 2011 va fi un an de varf pentru Tomy .

Iata o prezentare a Red Bull  X- Alps 2011:

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, People, Sport extrem, Timp liber, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Nasu spune:

    Finule baga mare si fa-i praf stiu ca poti!o sa fim alaturi de tine si de ce nu o sa fim la Fibish cu 3 zile inainte de finalul cursei pt ca sunt sigur ca o sa te gasim acolo!GO GO GO GO Finule GO!

  2. [...] Tomy Coconea îşi începe  aventura vieţii lui, zborul cu parapanta, în 1995. De-a lungul timpului el a obţinut rezultate de excepţie, ca de exemplu în 2007,  când se clasează pe locul 2 la RED BULL X-ALPS. Pentru 2011,  Tomy a primit respectul de pilot de clasă, fiind selectat pentru a cincea oara la RED BULL X-ALPS, alături de nume sonore ale parapantismului mondial: Alex Hofer, Mike Kung şi alţii. Noi îi dorim mult succes!!! [...]

  3. [...] anul trecut l-am cunoscut pe Tomy, cum îi spun prietenii şi am aflat care sunt planurile sale pentru anul acesta, trebuie să [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.