Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Misterul dispariţiei primei femei care a zburat peste Atlantic, aproape de a fi dezlegat

[ 0 ] 23 decembrie 2010 | Sebi

Amelia Earhart a dispărut acum 73 de ani, în timpul ce încerca să facă un ocol al Pământului pe la Ecuator. Recent, un grup de cercetători de la The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) au găsit o bucăţică de os pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific.

Pe insulă au mai fost descoperite alte produse care au aparţinut unei femei: o pudrieră din anii ’30, o sticluţă produsă în New Jersey, în 1933, şi care a conţinut cremă de mâini, un cuţit de buzunar, rupt. Cuţitul avea aceeaşi marcă ca cel trecut pe inventarul lucrurilor din avionul Ameliei Earhart. A mai fost găsit şi un fermoar produs la o fabrică din Pennsylvania şi al cărui model nu a fost produs niciodată pentru export. Au mai fost găsite obiecte improvizate din fuselajul din care a fost realizat avionul Electra.

Acestea au fost descoperite pe insula Nikumaroro, din Oceanul Pacific. În avionul cu care Amelia Earhart a încercat să facă ocolul Pământului se afla şi  Fred Noonan.

“Osul este cercetat la Laboratorul de antropologie moleculară al Universităţii Oklahoma, pentru a vedea dacă există ADN uman (…) Vom avea rezultatele în câteva săptămâni, dar, chiar dacă rezultatele vor fi pozitive, nu vom anunţa nimic înainte ca testul să mai fie făcut de un alt laborator (…) Dacă se găseşte ADN uman, va fi comparat cu ADN-ul Ameliei Earhart”, a declarat coordonatorul expediţie pentru The Daily Telegraph.

Amelia Earhart a fost dată dispărută pe 2 iulie 1937, iar doi ani mai târziu a fost pronunţată decedată. Ea a dispărut în timp ce încerca să facă un ocol al Pământului pe la Ecuator. Cea mai plauzibilă teorie este că avionul Electra, în care se afla Amelia Earhart şi Fred Noonan, a rămas fără combustibil şi au fost nevoiţi să aterizeze pe apă. Nu se ştie dacă au reuşit să ajungă amândoi pe insula Nikumaroro, dar obiectele descoperite par să indice că Amelia a supravieţuit prăbuşirii şi a ajuns pe uscat.

În anul 1928, la doar 31 de ani, a devenit prima femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic.

Sursa: evz.ro

Mesaje asemănătoare:

  1. Misterul Triunghiului Bermudelor a fost “rezolvat”

Tag-uri: , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.