Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Put me on the map !

[ 2 ] 4 decembrie 2010 | Sebi

Este vorba de o scenografă în vârstă de 26 de ani pe numele său Alexandra Oancea, careia in timpul liber îi place să se bucure de libertatea oferită de călătoria pe două roţi, cu motocicleta şi să facă cât mai multe poze, să imortalizeze oameni şi locuri. Alexandra deţine o firmă de decoraţiuni interioare care realizează mobilier unicat. Înainte de aceasta, a avut o galerie de artă contemporană “Young@ Art”.

De curând, ea a fost cu motocicleta aproape 10.000 de km până în Olanda. Cum a fost drumul, de ce în Olanda… şi multe alte lucruri veţi afla în interviul ce urmează.


Radu Sebastian : De când mergi pe motocicletă ? Este primul motor acesta?

Alexandra Oancea: Intru în al 7-lea an de mers pe motocicletă. Prima mea motocicletă a fost un Minsk primit cadou de la părinţii mei, de ziua mea. A urmat o Yamaha Virago de 250 cmc, după care am achiziţionat actuala motocicletă, o Yamaha Dragstar de 650 cmc.

Radu Sebastian: Ai avut accidente până acum?

Alexandra Oancea: Am avut un accident şi o căzătură. Accidentul s-a petrecut  pe vremea când deţineam Virago. Mergeam spre casă, un şofer care circula pe banda a 2-a s-a gândit că trebuie să parcheze şi… a parcat cu tot cu mine şi motocicleta. Din fericire, nu am păţit nimic grav. Nu pot spune acelaşi lucru şi despre motocicletă, care a fost şifonată rău.

Am căzut chiar în călătoria în Olanda, cu 2 zile înainte să ajung acasă, în Croaţia. Am frânat mai tare, spatele motocicletei mi-a alunecat, trimiţând motocicleta pe marginea drumului. S-a zgâriat o geantă laterală, iar eu m-am ales cu pantalonii rupţi în genunchi.

Radu Sebastian: Ai mai mers la drumuri  atât de lungi?

Alexandra Oancea : Am mai avut plimbări cu motocicleta, dar nu atât de lungi. Am fost cam peste tot prin ţară şi foarte mult în Bulgaria.

Radu Sebastian : De ce ai ales ca destinaţie Olanda în această călătorie?

Alexandra Oancea : Această destinaţie reprezintă, de fapt, o bucăţică de proiect. Plănuiesc să fac înconjurul lumii pe motocicletă.

Am ales Olanda pentru că acolo mi-ar plăcea să locuiesc. Îmi plac oamenii şi atmosfera. În această plecare voiam iniţial să fac turul ţărilor nordice. O serie de întâmplări nefericite în familie mi-au încetinit demersurile. Nu am renunţat la plecare, deşi nu aveam banii necesari şi era şi început de toamnă.Toţi prietenii motociclişti îmi spuneau să renunţ la a pleca anul ăsta. Cu toate astea, am plecat… ce-i drept, cu strângere de inimă.

Radu Sebastian: Ce părere au avut părinţii tăi când le-ai spus că pleci pe motocicletă până în Olanda?

Alexandra Oancea: Părinţii mei sunt de fapt… prietenii mei. M-au încurajat şi ajutat foarte mult. La întoarcere, m-au aşteptat la “Hostel Mom & Dad”, deşi am ajuns pe la 1 noaptea, după 14 ore de mers pe drumurile României.

Radu Sebastian : Cum s-a desfăşurat călătoria? Ai avut parte de peripeţii?

Alexandra Oancea: După cum am spus, am plecat cu o uşoară strângere de inimă, din cauza faptului că nu aveam toţi banii necesari drumului şi din cauză că era deja început de toamnă. Când am intrat în Germania m-am speriat puţin. De la 38 de grade, cât erau în Bucureşti, am ajuns la 3-4 grade. Ploua şi era ceaţă. Începusem să mă gândesc dacă am făcut bine că am plecat. Am continuat totuşi să merg şi, odată ce am părăsit munţii, am mers cu soarele în faţă şi am uitat de hainele ude. Călătoria  s-a desfăşurat în felul următor: Dimineaţa vizitam zona în care oprisem cu o noapte în urmă, după amiaza plecam mai departe, iar seara mă cazam la câte un hostel, sau dormeam în cort. Am stat şi două sau mai multe zile într-un loc, având libertate deplină în ceea ce priveşte timpul.

Cea mai mare peripeţie pe care am avut-o a fost în Belgia. Începuse să plouă, benzină nu prea mai aveam. Trebuia să opresc la o benzinărie să fac plinul, dar şi să mă cazez. Găsesc un hotel, însă o noapte acolo era prea scumpă pentru bugetul meu. M-am tot învârtit prin zonă, cu puţinul de benzină pe care îl mai aveam. Într-un final, am găsit o benzinărie dar… cardul meu nu era acceptat. Îl rog pe vânzător să mă lase să pun cortul la ei în grădină, explicându-i că sunt obosită. Acesta nu e de acord, şi îmi sugerează să mă instalez în camera mare a toaletei, acolo nu ar avea nimic impotrivă. Camera mare a toaletei era cabina pentru oameni cu handicap. Neavând altă variantă, mi-am luat sacul de dormit, ceaiul fierbinte cumpărat cu ultimii bani din buzunar, periuţa de dinţi, schimburi şi… iata-mă dormind înfofolită în sacul de dormit, întinsă pe toaletă, cu picioarele pe coşul metalic de gunoi. Dimineaţa, constat că toaleta mă costa 30 de cenţi, fiind cea mai ieftină cazare din această călătorie.

Radu Sebastian: Nu  te-ai plictisit singură pe drum ?

Alexandra Oancea: Nu am fost chiar singură. Am fost cu motocicleta mea şi cu o mulţime de oameni în jur.

Radu Sebastian: Cât a durat călătoria?

Alexandra Oancea: Călătoria a durat 30 de zile, 20 de zile vizitând diverse locuri, spre şi dinspre Olanda, iar timp de 10 zile am vizitat Olanda.

Radu Sebastian: Ce planuri de viitor ai ?

Alexandra Oancea: Plănuiesc să organizez o expoziţie cu o selecţie din fotografiile făcute în acest voiaj. Vă aştept şi pe voi.

O parte din imaginile strânse pe drum sunt, alături de povestea fiecarei zile, pe blogul personal. Aş fi vrut să pot scrie peste tot în timp real, însă, din păcate, mi-a lipsit o conexiune permanentă la internet.

Cât despre călătorii… Vreau să merg mai departe cu proiectul Put me on the map! şi să fac turul lumii. În orice caz… mi-ar plăcea să ajung în India.

În galeria foto puteţi vedea şi câteva imagini din călătoria Alexandrei, mai jos fiind două fotografii emblematice ale protagonistei noastre.

Toaleta în care Alexandra a petrecut acea noapte din Belgia:

Protagonista acestei călătorii:

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, Raid, Timp liber

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. [...] vorba de  Alexandra Oancea. Vă mai amintiţi de [...]

  2. [...] asta planuieste Alexandra Oancea sa faca anul acesta. Va mai amintiti tanara scenografa care s-a aventurat anul trecut pana in Olanda? Despre ea este [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.