Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

A surprins un avion în eclipsa de soare din 4 ianuarie!

[ 0 ] 7 ianuarie 2011 | Sebi

La doar 26 de ani, Cătălin Păduraru, un bucureştean fără prea multă experienţă, dar cu o mare pasiune pentru fotografiile cu astre, a reuşit să îi impresioneze pe reprezentanţii celebrei reviste internaţionale de astronomie “Sky&Telescope” cu o imagine uimitoare.

Tânărul, “vânător” de eclipse de mai bine de opt ani, a reuşit să surprindă, marţi, un avion în eclipsă.

A avut un car de noroc. Asta crede Cătălin Păduraru acum, după ce fotografia pe care a realizat-o pe 4 ianuarie, în ziua eclipsei parţiale de soare, a fost desemnată cea mai bună de către reprezentanţii revistei “Sky&Telescope”. ”

“A fost 100% noroc, garantat. Eu sunt pasionat de astronomie de aproape 10 ani!

Marţi, la opt dimineaţa, am plecat cu un prieten spre mare, pentru a găsi un loc de unde să văd eclipsa, deoarece în Bucureşti se anunţaseră nori. Ne-am oprit prima dată într-o benzinarie, dar norii veneau spre noi, aşa că am decis să ne întoarcem acasă”, ne-a povestit tânărul, care a făcut celebră poza la 30 de kilometri de Capitală. “La Fundulea, în Călăraşi, am găsit un cer senin de unde am putut face poze. Spre sfârşitul eclipsei se lăsase ceaţa şi am dat jos filtrul solar, iar în timp ce făceam poze a intrat în cadru un avion. L-am prins în timp ce a intrat şi a ieşit de pe suprafaţa solară! Culmea este că înainte de fotografie mă întreba amicul meu dacă exista vreo şansă să intre ceva în cadru, iar eu îi spuneam că e imposibil”, ne-a mai spus, entuziasmat, Cătălin.

sursa: Cancan.ro

Mesaje asemănătoare:

  1. Eclipsa parţială de soare din data de 4 ianuarie 2011
  2. 2011 vine cu eclipsă de soare vizibilă în România şi furtuni solare!

Tag-uri: , , ,

Categorie:: News, People

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.