GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Ce curse aeriene a pierdut România anul acesta

[ 0 ] 3 ianuarie 2011 |

Lufthansa

Lufthansa

Compania aeriană Lufthansa Italia a renunţat anul acesta, începând din orarul de iarnă (1 noiembrie), la cursa Bucureşti – Milano pe care o opera din martie 2009.

Motivul invocat de oficialii Lufthansa este numărul mic de aeronave pe care compania le deţine. “Zborul Bucureşti- Milano va fi reintrodus începand din martie 2011. Cursa avea o cerere mare, însă numărul mic de aeronave de care dispunem în prezent ne-a determinat să o anulăm pe perioada iernii”, au declarat, pentru Wall-Street, oficialii companiei.

Pe ruta Bucureşti – Milano, mai operează şi companiile de linie Alitalia şi Tarom dar şi operatorii low-cost Wizz Air şi Blue Air.

Lufthansa este o companie aeriană cu centre de operare pe aeroporturile din Frankfurt şi Munchen şi cu o baza la aeroportul din Dusseldorf.

Blue Air

Blue Air

Compania low-cost Blue Air a renunţat în mai la cursele Suceava-Veneţia şi Suceava-Roma-Fiumicino, iar din iunie la cursa internă Bacău-Suceava.

În martie, Blue Air a decis suspendarea curselor externe cu care opera de trei ori pe săptămână de pe Aeroportul Internaţional Cluj- Napoca pe destinaţiile Roma şi Paris. Motivul invocat de compania cu tarife scăzute a fost nerentabilitatea zborurilor.

Compania Blue Air este prezentă pe aeroporturile interne Arad, Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

Ruta Timişoara – Constanţa este cea de-a patra legătură directă internă, pe lângă Bucureşti – Cluj, Bucureşti – Arad şi Bucureşti -Timişoara.

Compania aeriană low-cost Blue Air a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 140-150 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de anul 2008.

Linia aeriană a transportat anul trecut 1,7 miloane pasageri, cu un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75%.

Blue Air, companie deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, operează peste 50 de rute europene, în 14 state.

Malev

Malev

Compania aeriană de linie Malev a decis anul acesta ca ruta Iaşi-Budapesta să rămână suspendată începând din 28 martie (orarul de vară). Cursa a fost anulată pe timpul iernii şi trebuia să fie reluată din vară.

România este a treia piaţă ca importanţă pentru Malev, după Ungaria şi Germania, furnizând 8% din numărul total al pasagerilor transportaţi.

Operatorul aerian a fost reluat în 2010 de statul maghiar în schimbul sumei de 93,4 milioane euro. Ungaria a devenit astfel acţionarul majoritar, în locul băncii publice ruse Vnesheconombank. Compania rusă AirBridge, controlată de miliardarul rus Boris Abramovici, deţine 5% din acţiunile Malev.

Principalii competitori ai Malev pe piaţa locală sunt Tarom, Lufthansa, Air France KLM, Austrian Airlines, British Airways sau Alitalia.

Sursa: wallstreet.ro

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Qatar Airways face angajari in Romania !
  2. Calendar cu stewardese sexy
  3. Ryanair va lansa în 2011 un zbor pe ruta Constanţa-Milano şi estimează 30.000 pasageri pentru vară

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.