Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Click pentru detalii

Mai mult confort în avion din 2011

[ 0 ] 3 ianuarie 2011 | Sebi

Lufthansa, Air France, Austrian Airlines sau Swiss se numără printre companiile aeriene din Europa care, atât în 2010 cât şi în 2011 îşi updateaza aeronavelele. Rezultatul: scaune ergonomice şi mult mai subţiri sau mai mult loc pentru picioare.

Cei mai dinamici sunt nemţii de la Lufthansa care vor schimba, pe tot parcursul anului viitor 32.000 de scaune în peste 180 de aeronave care fac parte din flota de zboruri scurte şi medii a companiei. Practic, la finele anului 2011, toate zborurile intra-europene ale companiei vor beneficia de un nou design. Scaunele ergonomice vor avea un spătar mult mai subţire decât cel din present, detaliu care va adăuga peste 4 centimetri locului pentru picioare.

“Scaunele mai subţiri ne va permite să creştem numărul de locuri cu 8-10% pe fiecare aeronavă, adică un total de peste 2.000 de locuri pe toate zborurile europene, echivalentul a 12 aeronave Airbus A320”, declara Thierry Antinori, membru al board-ului Lufthansa.

Pentru a oferi cât mai mult spaţiu pentru picioare, şi locul pentru ziare ale noilor scaune va fi în partea de sus a scaunului, nu în cea inferioară cum era până în prezent.

Pentru modificarea cabinelor, compania aeriană germană va cheltui 170 de milioane de euro. “Avand în vedere că, pe lângă o creştere a capacităţii de până la 10%, noul design ne va oferi şi o reducere de 4% a costurilor cu combustibilul, aeronavă fiind mai uşoară, estimăm că investiţia va fi amortizată într-un singur an”, a mai declarat oficialul Lufthansa.

În plus pasagerii de la clasă economică vor beneficia din nou de o gustare, chiar şi pe cursele interne.

De asemenea, clienţii curselor intra – europene cu o durată mai mare de 2 ore, vor primi o masă cald la bordul aeronavelor Lufthansa, iar pe viitor, pentru realizarea meniurilor sale, compania germană va coopera cu bucătari de renume.

Cabine noi şi pentru Air France, Swiss şi Austrian Airlines

Noul scaun pentru zboruri scurte lansat de Air France în februarie 2010 beneficiază de un spaţiu pentru picioare suplimentar de 5 până la 7,5 cm şi un scaun cu 40% mai uşor, cântărind cu 5,4 kg mai puţin decât un scaun tradiţional.

O nouă versiune de scaune pentru zboruri lungi clasă business, prezentată în septembrie 2010 va fi instalată treptat în aeronavele Air France pentru zboruri lungi începând din decembrie 2010.

Scaunul are o noua arhitectură oferind un pat lung de peste doi metri, un nou scăunel fix pentru picioare, comenzi mai rapide şi mai uşor de utilizat, un nou spaţiu de depozitare şi un ecran mare de 38 cm.

Austrian Airlines şi Swiss , ambele parte a Lufthansa Group, vor beneficia, de asemenea, de noul desing al scaunelor Lufthansa. “In cazul Swiss Air, având în vedere că designul scaunelor a fost modificat în urmă cu un an şi jumătate, doar aeronavele noi vor beneficia de noul scaun. Anul viitor şi o parte din flota Austrian Airlines va fi modificata”, a mai spus oficialul Lufthansa.

Conform celor mai recente estimări ale Asociaţiei Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), companiile aeriene vor realiza în 2010 un profit de 15,1 miliarde dolari, în timp ce pentru 2011 se preconizează un profit net de 9,1 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, IATA a avertizat că marjele de profit vor rămâne scăzute, iar rezultatele înregistrate de companiile aeriene din Europa vor fi mai mici decât cele înregistrate de companiile aeriene din alte regiuni. Potrivit IATA, marjele de profit vor scădea la 1,5 procente în 2011 de la 2,7 procente în acest an, după un minus de 2,1 procente în 2009.

sursa: romanialibera.ro

Mesaje asemănătoare:

  1. Testele cu primul avion supersonic romanesc incep la mijlocul lui 2011, scopul ARCA ramanand trimiterea unui robot pe suprafata Lunii pana in 2015
  2. Ce aduce nou 2011 pentru romani
  3. FAI Sailplane Grand Prix Brasov, Romania 2011
  4. 2011 vine cu eclipsă de soare vizibilă în România şi furtuni solare!
  5. Ryanair va lansa în 2011 un zbor pe ruta Constanţa-Milano şi estimează 30.000 pasageri pentru vară

Tag-uri: , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.