Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Oana Matei, o parapantistă româncă în Tenerife

[ 1 ] 5 ianuarie 2011 | Sebi

de Liviu Iovan;

Oana Andreea Matei o fată frumuşică, nu mai mare decât o seletă xxl 47 kg “udă cu furtunul”  sau dacă sare de pe masă pe cântar, o vegetariană convinsă şi o prietenă adevarată. Face parapanată de vreo 4-5 ani la greu, a cochetat o perioadă de timp cu facultatea de drept, pe urmă la tehnologia informaţiei, dar zborul cu parapanta a rămas raţiunea ei de a fi.

Cred că în 20 de ani de parapantă, ca pilot, ca instructor nu mi-a fost dat niciodată să văd un pilot cuprins de “beţia” zborului cu parapanata. Acum vreo 3 ani, la Clopotiva, fata asta m-a făcut pe mine şi pe Tomy de “comando”. Era “Cupa Clopotiva”, prin luna August 2008, la un moment dat, din senin se pune o rafală de ploaie dintr-un cumulonimb care nu prevestea nimic. Toată lumea care se afla în aer, vreo 30 de aripi, care pe unde prin aer, încep o coborare “vioaie” să scape de ploaie. În aer, la vreo  400 m mai rămâne o aripă care încerca să plutească. Totuşi după câteva minute pierde înălţime şi observ cu Tomy că e un Sol Elus. Imediat am ştiut cine este -şi după “gabarit” şi după aripă-. Mă apuc cu Tomy să alergăm către ea, sub ea să strigăm să coboare jos. “Piticania aia după manevre, căuta termica”, parapanata ei era aşa de udă că nu era mai groasă ca o agenda pe anul 2008. La un moment dat am văzut-o că face prize de aterizare şi vine jos. Ea nu realiza că afară ploua…

În momentul în care şi-a dat jos casca şi am întrebat-o de ce a rămas în aer, mi-a răspuns că a fost cel mai frumos zbor al ei  în Clopotiva, la care Tomy ia parapanta aşa udă şi o înveleşte în ea ca să-şi dea seama că afară ploua.

Are zboruri multe în zona Braşovului, la Bunloc, fiindcă trebuie să recunosc… iniţierea şi progresul este al meu, dar şlefuirea “diamantului” a făcut-o George Coteţ, un maestro al acestei etape.

Acum când o văd deasupra norilor, mă minunez şi realizez că fata asta “este făcută să zboare”. Cred că asta a şi făcut-o să-şi ia “lumea în cap”.

Vorbim tot la 2 zile, îmi povesteşte ce a mai făcut, dar după câteva cuvinte ajungem tot la zbor…

Asta e Oana, cei care o cunosc ştiu că au în ea o prietenă de zbor.

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: People

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Rampage spune:

    Haha,eram acolo,imi amintesc ca ramasesem fara aer privind traiectoria Elus-ului ,pacat ca am plecat exact cand Oana intra pe usa,am retinut ochii:)

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.