GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Opinii Red Bull Flugtag Austria

[ 1 ] 13 ianuarie 2011 |

Red Bull Flugtag

Austria

Anul trecut şi anul ăsta, făcând mai multe drumuri  la Viena, în interes personal, fără să vreau, într-una din vizite, prin luna septembrie, am văzut multă publicitate făcută unui concurs de aparate de zbor imaginate, care are corespondent şi în România: Red Bull Flugtag. Nu vreau să fac cumva reclamă pentru Red Bull, fiindcă sunt prea cunoscuţi în lume pentru ceea ce fac, respectiv: Red Bull Acer, Red Bull X Alps, Red Bul Flugtag în domeniul aviaţiei, plus recordurile lor mondiale în domeniu ci vreau să remarc faptul că aceste acţiuni în alte ţări sunt private cu seriozitate de către publicul larg.

Deşi era o vreme destul de închisă, după cum se vede şi în poze, la un moment dat chiar a început să plouă, lumea însă venea spre acest eveniment cu multă placere, acţiunea se desfăşura pe un canal al Dunării, vizavi de sediul ONU la Viena, care era amenajat impecabil. Prima impresie a fost despre parcare… nu mi-a venit să cred că sâmbăta şi duminica parcarea de maşini de sub sediul ONU, o parcare imensă, poate fi folosită şi în scop public, fără plată, deşi era sediul unei importante instituţii publice internaţionale. Să nu mai vorbesc că nu am văzut gărzi, mascaţi şi alte figuri poliţieneşti. În tot acel mare eviniment singurii care erau prezenţi, erau nişte echipe de prim-ajutor şi de descarcerare dar foarte bine dispuşi, întrucât nu te loveai de ei la fiecare pas.

Vreau să fiu înţeles, nu comentez şi nu aduc niciun reproş Red Bull Flugtag România pentru evenimentele organizate în ţara noastră.; au fost impecabile, eu am treabă cu o parte din publicul român, care nu are nici o pasiune majoră, cum s-ar spune, în afară de fotbal, mici, grătare şi “apă carbogazoasă de peste 400”. Totodată, acolo am văzut că studenţii de la aeronautica din Viena, erau principalii “imaginatori” ai aparatelor care urmau să fie lansate, au fost cluburi în domeniu şi  peste 60 de aparte concepţie personală.

Demonstraţiile făcute de celebrităţile Red Bull Flugtag, au încântat oamenii care uitaseră cu totul de frig şi de ploaie, iar o mulţime impresionantă de oameni vizitau standurile cu aparatele ce urmau să fie lansate.

Tot respectul pentru Sorin Daniel (Dusu), Ivan şi alţi parapantişti din România care aproape în fiecare an au fost nelipsiţi de la aceste manifestări  organizate în Bucureşti .

Vreau să spun un lucru: toate aceste acţiuni făcute de Red Bull, în principal Red Bull Flugtag şi campionatul de avioane de hârtie de la Timişoara din 2009, unde am avut onoarea, împreună cu un fost parapantist actualmente pilot la Carpat Air, Iuhasz Ioan (Iani) să fim arbitri, pun în valoarea aviaţia românescă.

Totul porneşte de la “imaginaţie”. Dacă jumătate din cei care participă la aceste concursuri vor fi cuprinşi de “microbul” aviaţiei, atunci aviaţiei româneşti nu trebuie să îi fie frică că duce lipsă de resursă umană.

Şi la Timişoara, la concursul de avioane de hârtie, care dădea finaliştii de la Campionatul Mondial de Avioane de hârtie de la Salzburg, au lipsit aproape în totalitate elevii şi studenţii timişoreni, deşi  organizarea a fost una de excepţie. La Timişoara există un liceu  care poartă numele unui mare savant român, fondatorul primului avion cu reacţie: HENRI COANDĂ, credeam că măcar elevii acestui liceu vor fi pasionaţi de asemenea evenimente, dar nu a fost aşa.

Uitaţi-vă în poze… dacă într-o zi cu 7 0 afară, ceva ploaie bunicică, iar oamenii erau peste 6-7000, câţi ar fi fost dacă era vremea bună?!

De aceea sunt convins că este vremea ca şi autorităţile române trebuie să se implice în asemenea acţiuni. Hai să lăsăm dictonul cu “criza” şi frica de diferite televiziuni că ne critică pentru investiţiile în asemenea acţiuni. Ele trebuie făcute, şi încă într-un număr destul de mare, fiindcă tinerii sunt viitorul României, ei vor fi piloţii de mâine ai ţării,  nu “săracii pensionari” pe umerii cărora plang unii cu disperare .

Pe acestă cale, adresez Red Bull România multe mulţumiri pentru acţiunile întreprinse aici şi rog ca ele să aibă o intensitate mai mare, fiindcă socitatea românescă are nevoie de puţină ACŢIUNE. Vreau să mai transmit că sunt dispus să ajut cu organizarea concursului de avioane de hârtie de la preşcolari şi până la studenţi.

Aş vrea să spun publicului larg din România că participarea la asemenea demonstraţii înseamnă: respect pentru organizatori, respect pentru participant, cultură şi nu în ultimul rând sănătate.

Cu respect Liviu Iovan

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Avioane



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Laura spune:

    Nu stiu daca ati mers la Red Bull Flugtag 2010, se calca lumea in picioare sa vada ce se petrece pe scena. Plus ca si-a mai rupt si o concurenta spatele.

    Organizarea de la noi nu este tocmai buna, romanii insa vin sa asiste la evenimente de genul acesta nu este asta problema.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement