Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Pentagonul a testat un nou tip de avion-spion fără pilot

[ 0 ] 24 ianuarie 2011 | Sebi

Noul avion se numeşte “The Global Observer”, poate sta în aer timp de mai multe zile şi poate monitoriza o suprafaţă de mărimea statului Afganistan.

Departamentul american al Apărării a testat deasupra deşertului Mojave o nouă generaţie de avioane fără pilot, cu o autonomie de zbor mai mare şi cu motoare ecologice.

“Acest avion va schimba cu adevărat modul în care vedem aviaţia. Va deschide calea unui nou viitor“, a declarat Zachary Lemnios, asistent al secretarului american al Apărării.

Noul avion – “The Global Observer”, relizat de compania AeroVironment Inc.- , poate zbura la altitudinea de 21.000 de metri, ieşind din raza de acţiune a oricărui sistem antiaerian şi putând, astfel, să efectueze misiuni de observare pe o rază de 1.000 de kilometri în orice direcţie, suficient pentru a acoperi suprafaţa unui stat precum Afganistanul.

“Avionul funcţionează cu hidrogen, combustibil care are o valoare energetică foarte mare, astfel că aparatul poate zbura la altitudini mai mari, pe distanţe lungi, la costuri mai mici şi fără emisii poluante”, explică preşedintele AeroVironment, Tim Conver.

Aparatul are o greutate echivalentă cu cea a unui vehicul de teren mare, dar, pentru a zbura la altitudini atât de mari, anvergura aripilor este foarte mare, cât jumătate din lungimea unui teren de fotbal.

Sursa: Realitatea.net

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.