Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Premium AEROTEC începe producţia de piese pentru avioane la Ghimbav

[ 0 ] 19 ianuarie 2011 | Sebi

Premium AEROTEC a început producţia de piese pentru avioane în noua fabrică de la Ghimbav, judeţul Braşov. Noua fabrică de la Ghimbav este complet integrată în lanţul de producţie Premium AEROTEC, iar prima etapă de extindere va oferi 300 de locuri de muncă.

Construcţia noii fabrici a început în luna mai 2010, iar după opt luni a fost dat semnalul de pornire a producţiei în cadrul unităţii de 60.000 metri pătraţi. Astfel, în prima etapă de extindere vor fi create aproximativ 300 de locuri noi de muncă pentru personal calificat.

În noua locaţie vor fi fabricate şi montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380). Noua unitate de producţie va fi complet integrată în lanţul de producţie al fabricilor germane ale Premium AEROTEC, situate în Augsburg, Bremen, Nordenham şi Varel, se arată într-un comunicat oficial.

Braşovul, regiune cu potenţial ridicat

„Alegerea unei locaţii noi este întotdeauna o decizie strategică si pe termen lung. Pentru dezvoltarea tehnologică a partenerului UE, România, prezenţa noastră contribuie la consolidarea durabilă a industriei aviatice. Potenţialul ridicat al regiunii – şi mă refer aici la personalul calificat – ne permite să oferim pe termen lung produse europene de înaltă calitate la preţuri internaţionale. Prin luarea acestei decizii, am reuşit să păstrăm toate locurile de muncă din unităţile noastre germane de producţie, şi în acelaşi timp, să creăm altele noi aici, în România. În plus, creştem astfel competitivitatea companiei noastre la nivel mondial”, a declarat Dieter Meiners, Chief Operating Officer al Premium AEROTEC şi totodată administrator al filialei Premium AEROTEC S.R.L.

Producţia Premium AEROTEC va fi extinsă printr-o a doua etapă de construcţie, planificată să înceapă deja în acest an. Astfel, în halele moderne de producţie vor lucra pentru liderul european din domeniul de aerostructuri, aproximativ 500 de angajaţi. „Mesajul de bun venit al autorităţilor de la Bucureşti şi din Braşov a fost si este realmente simţit. Reprezentăm un bun exemplu pentru dezvoltarea economică pozitivă a acestei regiunişi vom contribui în continuare la dezvoltarea acestei locaţii“, a spus Jochen von Wurmb, directorul executiv al fabricii.

Activitatea noii fabrici din Ghimbav se bazează în mare parte pe comenzi plasate până recent unor subfurnizori din spaţiul european.

Locaţia Premium AEROTEC se află în imediata apropiere a fabricii româneşti, cu tradiţie în domeniul aeronautic, IAR Braşov, şi a filialei Eurocopter din România.

Premium AEROTEC GmbH are peste 6.000 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde Euro în 2009. Activitatea de bază o constituie dezvoltarea şi producţia de structuri compozite din metal şi fibre de carbon pentru industria aerospaţială, precum şi a dispozitivelor şi sistemelor de fabricaţie aferente. Compania are unităţi de producţie în Augsburg, Bremen, Nordenham şi Varel pe teritoriul Germaniei şi în Ghimbav, judeţul Braşov, în România.

Sursa: Adevarul.ro

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.