Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Naveta Discovery a plecat în ultima misiune în spaţiu. Imagini în premieră de la eveniment

[ 0 ] 25 februarie 2011 | Sebi

Discovery, cea mai veche dintre cele trei navete ale flotei spaţiale, a decolat joi, 24 februarie  la 21.53 GMT (16.53 ora locală) pentru ultima misiune, a 39-a în 26 de ani de serviciu, potrivit BBC.

Ca de obicei, o mulţime uriaşă de oameni a venit să asiste la scrierea unei bucăţi de istorie. Aşteptarea lor a fost mai lungă decât se prevăzuse – numărătoarea finală a fost amânată cu trei minute din cauza unei probleme a sistemului informatic care urmăreşte transferul pe orbită.

De îndată ce problema a fost rezolvată, controlorii de la sol au repornit ceasul şi au strigat către echipajul de pe Discovery: “Bucuraţi-vă de călătorie”. Comandantul navetei, Steve Lindsey, a răspuns: “Apreciem toată munca dumneavoastră; şi pentru cei care privesc, pregătiţi-vă să fiţi martorii măreţiei şi puterii navetei Discovery când se ridică pentru ultima dată de la sol.”

Cele două rachete propulsoare, ce asigură 80% din presiune la începutul ascensiunii de opt minute şi jumătate pentru a atinge orbita, s-au separat, aşa cum a fost planificat, la două minute după decolare pentru a cădea în Oceanul Atlantic, de unde vor fi recuperate şi refolosite. De acum, Discovery depinde numai de cele trei motoare criogenice pentru a se plasa pe orbită la o altitudine de 225 km.

Imagini in premiera de la eveniment:

Mesaje asemănătoare:

  1. NASA va lansa naveta spaţială Discovery pe 24 februarie
  2. Naveta spaţială NASA s-a întâlnit cu cometa Tempel 1. Vezi primele imagini
  3. Cine merge în spaţiu? Ofertă limitată!
  4. Misiunile spaţiale în anul 2011
  5. NASA dezvăluie proiectele extraordinare pentru avioanele din 2025

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: News, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.