GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Accident aviatic in Rusia in timpul unui zbor de testare

[ 0 ] 5 martie 2011 |

038209 300x228 Accident aviatic in Rusia in timpul unui zbor de testareChiar aceasta era aeronava care s-a prabusit

 

Şase membri ai echipajului unui avion Antonov An-148, între care doi piloţi birmani, au murit sâmbătă în urma prăbuşirii acestui aparat destinat armatei birmane, în timpul unui zbor de testare, relatează agenţiile ruse de presă.

“Erau şase persoane la bord. Toate au fost ucise. Cadavrele lor, inclusiv ale celor doi piloţi birmani, au fost găsite”, a declarat filiala regională a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citată de agenţia RIA Novosti.
“Avionul An-148 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare în regiunea Belgorod, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Interfax.
Accidentul s-a produs la ora 11.09 (10.09, ora României), în apropierea satului Garbuzovo din regiunea Belgorod, potrivit Comitetului de anchetă rus.
Avionul era destinat Forţelor armate din Myanmar, potrivit unei surse din cadrul complexului militaro-industrial rus, care a precizat că “Myanmarul a achiziţionat pentru Forţele sale aeriene două avioane An-148, printr-un contract semnat în 2008″.
Treizeci şi cinci de persoane şi 15 vehicule au fost mobilizate pentru a stinge incendiul în urma prăbuşirii, precizează Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat.
Aparatul An-148 este un bireactor fabircat de constructorul ucrainean Antonov. Avionul Antonov An-148 a realizat primul său zbor la 17 septembrie 2004, iar producţia în serie a început la 5 iulie 2007 în Rusia, la Voronej.
Acest avion poate transporta până la 80 de pasageri pe o distanţă de 3.600 de kilometri.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement