Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Ochelari de soare cu lentile polarizate

[ 0 ] 5 martie 2011 |

Toti pilotii, indiferent pe ce tip de aparat zboara au nevoie sa-si protejeze vederea impotriva reflexiilor razelor de lumina cu ajutorul ochelarilor de soare a caror lentile sunt polarizante.

Lentilele polarizante - sunt foarte indicate atat vara cat si iarna tuturor persoanelor  cu sensibilitate marita la lumina naturala, pilotilor, conducatorilor auto, schiorilor si pentru pescari deoarece imbunatatesc contrastul, elimina efectul de stralucire,  nu influenteaza perceptia culorilor, ofera protectie UV 100% si au un confort deosebit in utilizare. O marca renumita in domeniu este Polaroid.
Polarizarea luminii. Lumina este de natura electromagnetica, avand o componenta electrica si una magnetica. Campul electromagnetic este format din unde plane a caror oscilatii sunt paralele cu planul in care oscileaza, iar cele doua planuri sunt perpendiculare intre ele, respectiv componenta electrica si cea magnetica a campului sunt in planuri perpendiculare intre ele, iar directia de propagare a razei de lumina  la randul ei este perpendiculara pe cele doua planuri. Daca trecem lumina printr-un filtru de polarizare, care este lentila de ochelari, putem bloca de ex. componenta magnetica a campului electromagnetic si lasam sa treaca numai componenta electrica, in acest caz raza de lumina care trece prin filtru va fi o raza de lumina polarizata.
Fondatorul Corporatiei Polaroid, Dr. Edwin Lan s-a nascut in Bridgeport, Connecticut, in anul 1909. In anul 1929 a descoperit primul material polarizat care a putut fi utilizat pentru a fi comercializat. In anii ‘30, Polaroid a vandut prima pereche de ochelari de soare . Din acel moment Corporatia Polaroid a cunoscut o dezvoltare la nivel mondial, capacitatea sa de productie extinzandu-se in Europa si in Asia. Deasemenea, Corporatia Polaroid este cunoscuta si pentru dezvoltarile sale: prima camera de luat vederi, pelicula pentru razele X si primul dispozitiv militar folosit pe timp de noapte pentru a detectarea in spatiul aerian a corpurilor starine.
Fara ochelari


Cu ochelari            

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Alte articole in afara aviatiei, Libertate, Publicitate

Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.