GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Romani celebri

[ 1 ] 21 martie 2011 |

Despre noi romanii, occidentalii ori ne vorbesc de rau, ori prefera sa ne ignore.
Insa noi stim prea bine cum suntem. Stim ca romanii au o inteligenta nativa care practic este o trasatura specifica a poporului nostru ce vine din istorie. Strainii ne invideaza, iar faptul ca nu vor sa ne recunoasca inventiile si descoperirile noastre confirma ce am scris mai sus. Americanii sustini prioritatea lor cu privire la faptul ca primul avion din lume este cel construit de fratii Wright. Nu stiu ce termen au folosit si ce denumire au dat ei acelei constructii. Insa stiu ca adevaratul avion este inventat de romanul Traian Vuia, deoarece chiar si astazi dupa mai bine de 100 de ani avioanele moderne au aceeasi conformatie cu inventia lui Traian Vuia. Deasemei americanii sustin ca ei au inventat primul avion cu reactie prin anii ’30, desi adevaratul inventator al primului avion cu reactie din lume este romanul Henri Coanda, care a construit si a zburat cu acest tip de avion cu 20 de ani inaintea lor.

Putem observa cu stupoare cum chiar unii romani afirma despre locuitorii acestei tari ca ar fi doar niste barbari inca de pe vremea dacilor, care n-ar fi stiut nici macar sa scrie (cum sunt prezintati in unele articole de catre, Academia Catavencu) si ca romanii sunt si acum codasii Europei. Astfel de afirmatii pot fi semne de incultura crasa sau de cele mai multe ori, de rea credinta, ce apare ca un rezultat al oportunismului unor ziaristi care nu urmaresc altceva decat banii, care de multe ori vin din Vest dar si din Est.

Si pentru ca autorii celui mai popular dictionar occidental Larousse, nu vorbesc deloc de romani ca natiune importanta pentru dezvoltarea civilizatiei umane, vom prezenta o serie de inventatori de marca originari din Romania, sau personalitati mondiale de prima marime care apartin acestui neam, dar care din pacate nu sunt cunoscuti, deoarece se pare ca mass-media romaneasca este mult mai preocupata in special de politica si de cazuri stupide, care nu au nici o valoare umana si nationala.

 

Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile Delta au fost inventate la Sibiu înca din 1555. Onest, Robert Charroux, a semnalat acest eveniment, cu toate amanuntele necesare si cu o fireasca uimire, ca istoria oficiala a reusit sa-l neglijeze, pe autorul lor. Racheta spatiala cu trei trepte de carburant solid model Cape Kennedy a fost inventata în 1529 si trimisa in spatiu cu succes in 1555, in prezenta a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550 1570).

Aceasta informatie si urmatoarele provin dintr-un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, in 1961, la biblioteca din Sibiu . Lista inventiilor mentionate in manuscris contine: Racheta cu doua trepte de ardere (1529), racheta cu trei trepte (1529), bateria de rachete (1529), casuta zburatoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe trepte (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare avand forma literei Delta (1555). Casuta zburatoare, propulsata in aer de rachete, nu era nimic altceva decat anticiparea cabinei spatiale folosita de cosmonauti incepand cu anii 50. In lucrare erau mentionate si pulberile lui Ioan Romanul din Alba Iulia.

Radioactivitatea artificiala a fost descoperita de o savanta romanca, de la Facultatea de Stiinte Bucuresti si insusita apoi de Marie Curie. Cerand un grad superior la facultate, savanta romanca ii scria regelui Carol al II lea: Numirea mea s-ar putea face pe aceeasi cale exceptionala ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensa a descoperirii, a radioactivitatii artificiale, care este a mea si de al carui fruct s-a bucurat dna Joliot Curie, recomandata de insusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. Domnul Decan al Facultatii de Stiinte si o parte din profesori ma sacrifica pentru a nu-i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot Curie, de care zic dumnealor, au nevoie. Vesnicile plecaciuni fata de starini, bogati deci destepti si merituosi. Nedreptatita savanta infiintase din proprie initiativa Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti.

1827 – Petrache Poenaru, membru al Academiei Romane si unul dintre organizatorii invatamantului national, inventeaza predecesorul stiloului modern: Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala.
1858 – Bucuresti – primul oras din lume, iluminat cu petrol si prima rafinare a petrolului.
1880 - Dumitru Vasescu – construieste automobilul cu motor cu aburi.
1881 Alexandru Ciurcu – obtine un brevet in Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.
1885 Victor Babes – realizeaza primul tratat de bacteriologie din lume.
1886 Alexandru Ciurcu – construieste prima ambarcatiune cu reactie.
1887 C. I. Istrate – Friedelina si franceinele.
1895 D. Hurmuzescu – descopera electroscopul.
1899 C.I. Istrate – o noua clasa de coloranti.
1900 Nicolae Teclu – becul cu reglarea curentului electric si gaz.
1904 Emil Racovita - fondatorul biospeologiei.
1905 Augustin Maior – telefonia multipla.
1906 18 Martie – Traian Vuia – avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri, Vuia I. El, reuseste prima decolare, fara sa foloseasca nici un mijloc ajutator, numai cu aparate aflate la bord (in fapt, primul avion din istorie).
1906 A.A. Beldiman – aparatul hidraulic cu dalta de percutie pentru sondaje adanci.
1908 Lazar Edeleanu primul procedeu de rafinare a produselor petroliere cu bioxid de sulf din lume, procedeu care ii poarta numele.
1908 Acad. Nicolaie Vasilescu-Karpen – pila Karpen, care functioneaza si astzi si produce curent electric neintrerupt, de aproape 100 de ani.
1910 iunie – Aurel Vlaicu – lanseaza primul avion din lume fuselat aerodinamic.
1910 Tache Brumarescu – masina de taiat sulf.
1910 Stefan Procopiu – efectul circular al discontinuitatilor de magnetism.
1910 Gh. Marinescu – tratamentul paraliziei generale.
1910 Henri Coanda reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).
1910 Ioan Cantacuzino – fenomenul Cantacuzino (aglutinarea unor microbi).
1913-1916 Ioan Cantacuzino – vaccinarea antiholerica (metoda Cantacuzino)
1916 D. Danielopolu – actiunea hipertensiva a digitalei.
1918 Gogu Constantinescu – intemeiaza o noua stiinta: Sonicitatea.
1919 Stefan Procopiu – unitatea elementara de energie magnetica (magnetonul).
1920 Emil Racovita – pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume).
1920 ing. Gheorghe Botezatu – a calculat traiectoriile posibile Pamant – Luna, folosite la pregatirea programelor Apollo, al caror parinte a fost sibianul Herman Oberth. Gh. Botezatu, a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei Apollo, care a dus primul om pe Luna.
1921 Aurel Persu - automobilul fara diferential, cu motor plasat in spate si caroserie aerodinamica (avea forma picaturii de apa).
1921 Nicolae Paulescu – descopera insulina, dar pentru ca era un anti-mason virulent, Premiul Nobel l-au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod.
1921 Stefan Procopiu – Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii).
1922 C.Levaditi si Sazevac – bismutul ca agent terapeutic impotriva sifilisului.
1925 Traian Vuia – generatorul de abur cu ardere in camera inchisa si cu vaporizare instantanee.
1930 Elie Carafoli – avionul cu aripa joasa. Toate avioanele din acea vreme erau biplane.
1933 Henri Coanda – aerodina lenticulara (farfuria zburatoare).
1938 Henri Coanda – efectul Coanda.
1938 Henri Coanda – discul volant.
1952 Ia fiinta Institutul National de Gerontologie-Geriatrie, Dr. Ana Aslan, primul institut de geriatrie din lume, model pentru tarile dezvoltate, prin asistenta clinica si cercetare. Ana Aslan are anual mii de pacienti. Efectele terapiei Aslan asupra imbatranirii au convins inca de la inceput, aducand institutului pacienti cu nume celebre: Tito, de Gaulle, Pinochet, Chaplin, Claudia Cardinale, printese, conti si directori ai unor mari banci din intreaga lume. Renumele produselor Aslan a trecut si Oceanul, John Kennedy recurgand, pentru o afectiune a coloanei vertebrale, la un tratament la domiciliu cu Gerovital.

O mentiune speciala facem pentru Stefan Procopiu, fizician de renume mondial, doctor honoris causa al mai multor universitati din lume, membru al Academiei Romane, intemeiatorul scolii romanesti de magnetism, om de mare tinuta profesionala, de inalta atitudine civica si patriotism. In 1919, plecand de la teoria cuantelor a lui Max Planck, calculeaza valoarea magnetonului teoretic (unitatea elementara de energie magnetica), astazi cunoscut ca magnetonul Bohr-Procopiu. In 1921 descopera fenomenul de depolarizare a luminii in suspensii si coloizi, denumit fenomenul Procopiu, urmat in 1930 de efectul Procopiu, in magnetism. Propus spre acordarea premiului Nobel pentru fizica de catre comisia de recomandari in urma dovedirii teoretice a existentei magnetonului, a fost privat pe nedrept de distinctie, aceasta fiindu-i inmanata savantului danez Niels Bohr, desi descoperirea a fost anuntata intai de savantul roman.

O sincronicitate uimitoare a fost sesizata de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburatoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevaratul inventator este Justin Capra care, în 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost imbunatatit si este folosit, avandcu o autonomie de 30 40 minute, pentru salvarea rapida de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.

Un crater de pe luna poarta numele lui Spiru Haret. Aceasta deoarece savantul roman a demonstrat ca axa mare a elipsei pe care se deplaseaza Pamantul in jurul soarelui este de o marime variabila, creand premisele de baza ale astrofizicii moderne.

Mai putem semnala existenta unor personalitati, adevarate varfuri de talie universala aparute dintre minoritatile din România, in toate domeniile. Un exemplu de prim rang: Prof. Herman Oberth, un sas din Sibiu , considerat parintele navigatiei spatiale, el fiind profesorul lui Werner von Braun, seful programului rachetelor americane Saturn.

Alte realizari romanesti:

Stefan Odobleja – Parintele ciberneticii generalizate .
Timisoara – primul oras european cu iluminat stradal cu energie electrica in noiembrie 1884.
Griogore Antipa savant naturalist, inventatorul dioramelor in 1912.
Ion Agarbiceanu primul laser cu gaz, heliu-neon cu radiatie infrarosie 1962.
Dumitru Daponte – inventatorul modalitatii de proiectare a filmului in relief.
Iulius Popper – inventatorul unui dispozitiv pentru recoltarea aurului din apa marii, in plus este cel care a dat denumiri romanesti unor locuri din Tara de Foc (Sinaia, Ureche, Lahovary, Rosetti).
Aurel Persu – a stabilit ca automobilul cu cele mai corecte forme aerodinamice trebuie sa fie proiectat, avand forma unei picaturi de apa in cadere. General Motors precum si Ford au facut propuneri pentru achizitionarea patentului.
Anghel Saligny – construieste in premiera mondiala, la Braila si Galati, silozuri din beton armat pentru constructia podurilor.
Eliza Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer din lume.
Smaranda Braescu una din primele femei parasutiste din lume, detinatoare a mai multe recorduri mondiale in domeniu.

REALIZARI CONTEMPORANE

O alta idee propagata destul de puternic in societatea romaneasca de astazi este ca deloc mandri cu originea lor, unii dintre romani afirma ca toate aceste prilejuri de mandrie nationala tin doar de domeniul trecutului. Ca Romania de astazi ar fi o tara bolnava, fara civilizatie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu codasa Europei.

Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani la locul lor si departandu-i de traditia si sufletul neamului romanesc, teorii stabilite de cei ce se doresc Atotputernicii Lumii, Iluminati sau Francmasoni, vom oferi si o serie de realizari ale geniului romanesc ale ultimilor ani:

Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM din sticla cu o capacitate de stocare de 15.000 de ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD-uri ar putea fi stocata întreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista 5.000 de ani. In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor Bruxelles Europa, iar autorul doreste cu orice pret productia de serie în Romania. Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile.

Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit, distrugand bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind ca in salina sau ca pe litoralul marin. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!

Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli, afirmatie facuta de George Astalos, in ianuarie 2001.
Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge, considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti. Disputat pe Internet in 16 noiembrie 2000. Scor 107 la 75 in finala cu SUA.

Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni si mai periculosi din lume. Conform declaratiei lor, sete doar o distractie. Ei nu fura informatii, ci doar doresc sa isi dovedeasca valoarea. Cei 5 magnifici de la Rasarit a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti. Printre site-urile sparte de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, Departamente guvernamentale si federale ale Statelor Unite.

La salonul inventiilor de la Geneva din aprilie 2001, Romania s-a clasat pe locul I In privinta numarului de premii obtinute si pe locul II dupa Rusia, ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate: 22 premii I, 18 premii II, 22 premii III. Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate, pentru Ionut Moraru, inventia Biomer, Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala în promovarea inventiilor.

Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge in ian. 2001, fiind aleasa si în Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inventator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si în conducerea acestei institutii.

Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet 1993, printul Agacan cu sotia, contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.

La olimpiada internationala de matematica de la Washington din iulie 2001, elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Ramnicu Valcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari Mihai Manea, medaliatul cu aur din Galati are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada. Fireste, el a fost racolat imediat de americani, optand pentru Universitatea din Princetown.

Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, in vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA. Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe în colaborare cu NASA.

Nicu Mincu din comuna Ivesti Galati vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un secret, elixirul tineretii.

Romania este pe primele locuri in lume la exportul de inteligenta. De exemplu, la Microsoft, a doua limba vorbita este romna, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani.

Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA in Manhattan New York. Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu-se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Berger, Susan Sarandon, Mick Jagger, si altii. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford incepand din 1992 au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa infiinteze in Romania primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica in fitness pentru adulti.

Nicolae Balasa, 39 de ani, un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV. Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer.

Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu, Giurgiu nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a-si realiza inventia epocala: Motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic. S-ar inchide toate centralele nucleare, spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie si nici statul sa-i asigure cei 15.000 de dolari necesari.

sp 165x165   Romani celebriSandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: Criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc in 4 iulie 1997, in laboratoarele din Bristol Anglia ale celebrei firme Hewlett Packard. Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit performanta de a fi somer în Romania.

 

 

Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material, dar bogat in idei geniale, este un exemplu relevant, pentru modul in care noi romanii ne pierdem cea mai mare bogatie: Inteligenta si inventivitatea.

4 300x184   Romani celebri Angajat al fabricii de sticla din Tomesti, Timis, pentru care a realizat in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995), Adica de 4 ori greutatea sa in aur si apoi a fost reangajat din mila, ca muncitor. Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura purtatorului o longevitate de peste 100 de ani. Prima inventie valoreaza miliarde de dolari in Vest, a doua a inregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atat chinezii cat si americanii i-au furat-o si i-au folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, în SUA s-au vandut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari. In acest timp, statul roman ignora in continuare o inventie, intr-adevar de miliarde.

Anonim nascut la 14.11.1902, în Câmpina este redescoperitorul tratamentului cu lumina. Prietenul sau, Albert Einstein l-a avertizat: Esti un visator. Cine crezi ca o sa-ti permita sa distrugi intreaga industrie farmaceutica si sa revolutionezi medicina. Mai tarziu, Elena Ceausescu i-a propus, prin intermediari, sa-i cedeze ei inventia. Pana la urma, avea sa ajunga prioritatea neuropatologului Peter Mendel, ca atatea alte inventii romanesti pierdute in strainatate. In 1991, Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice. Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: Turbina cu combustie interna in 1958, vanduta de statul roman firmei General Motors. Termocompresor frigorific cu circuit inchis in 1959, motor eliptic fara biela, vanduta Japoniei si folosita în celebrele motociclete japoneze, arma defensiva antitanc anii ’90.

justin capra3 300x199   Romani celebriJustin Capra este un inventator celebru al Romaniei. Din pacate mereu tratat cu indiferenta, chiar cu ostilitate de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale, de miliarde de dolari i-au fost pur si simplu furate de americani. In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care semidoctii savanti l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963 americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat-o in fabricatia de serie. In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s-a ridicat de la pamant la Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: Inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore, specializat deja, iar inventatorul a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau. Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, Soleta, care consuma 0,5l/100 km si al unei motorete unica în lume ce functioneaza cu acumulatori. Are 37 kg, atinge 30 km/h si are o autonomie de 80 de km. cu un “plin” ( cu o incarcare complecta a bateriei)

motor apa   Romani celebriMihai Rusetel a inventat motorul cu apa. Cazul Rusetel, este elocvent pentru geniul romanesc dar si pentru talentul cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 si a fost brevetat in ianuarie 2001. Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la Mercedes, care-i oferea un salariu lunar de 2.500 DM, pentru a nu pierde eventual, proprietatea inventiei. Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe cazanul Traian Vuia, inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor trenurilor de persoane. Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.

In lume, mai exista doua brevete in domeniu, in Japonia si SUA. Dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. Motorul Rusetel foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta, 10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima, pot fi imbunatatite la realizarea prototipului. Acest motor cu apa se presupune ca este montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing. Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: Reusita ar fi un miracol, si cred ca in asemenea caz ar trebui sa se inventeze pentru acest om Premiul Super Nobel.

Nazare Mihai.
20 Martie 2011

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: EditorialTe pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. [...] – “Practica Realizarii Sinelui” – vol I Pentru mai multe despre acest subiect poti citi: http://pilotmagazin.ro/2011/03/romani-celebri/ Tags: constiinta divina, inteligenta universala, universalitatea constiintei [...]

Lasă un comentariu
Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement