GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Aviatori romani: Gheorghe Negrescu (1887-1977)

[ 0 ] 7 aprilie 2011 |

negresport Aviatori romani: Gheorghe Negrescu (1887 1977)A participat alaturi de aviatorii Stefan Protopopescu, George Valentin Bibescu, Nicu Capsa si Mircea Zorileanu la manevrele armatei romane din anul 1911. Odata cu intrarea Romaniei in razboi, la 15 august 1916 a indeplinit printre primii misiuni temerare de recunoastere aeriana (mai bine de 20 de astfel de misiuni, in interiorul Bulgariei), fiind comandantul escadrilei  “Farman 2″. In luptele aeriene din toamna anului 1916 avionul sau este atins de inamic de doua ori, fiind nevoit sa aterizeze fortat.

In 1914 a obtinut diploma de inginer de aviatie, absolvind “Scoala Superioara de Aeronautica si Constructii Mecanice” din Paris. In cursul anului 1917, capitan aviator Gheorghe Negrescu, pentru o perioada scurta este numit sef al serviciului tehnic al Rezervatiei Generale a Aviatiei, cu sediul la Iasi. Mai tarziu, in vara aceluiasi an este mutat la Statul Major al Corpului 6 armata, avand misiunea de a tine legatura cu aviatia, in special cu Corpul Aeronautic al Armatei a I-a, comandat de maiorul Andrei Popovici.

Pentru activitatea desfasurata in cei doi ani de razboi( 1916- 1918), pilotul Gheorghe Negrescu a fost decorat cu ordinul national “Steaua Romaniei” , cu spade in grad de cavaler.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Documentar despre generalul Dobran

Tag-uri: , , ,

Categorie:: People

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.