GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Italia trimite avioane in Libia

[ 0 ] 26 aprilie 2011 |

Premierul Silvio Berlusconi a aprobat participarea avioanelor italiene la misiunea NATO din Libia, cu precizarea că acestea vor lua parte la acţiunea militară cu ţintă precisă, conform b1tv.

Anunţul ar putea fi interpretat ca un gest de bunăvoinţă din partea Romei, în condiţiile în care Italia şi Franţa trec prin momente tensionate, şi vine în ajunul unui summit important, la care va participa preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Iniţial Italia a spus că nu va particip la misiunea NATO, decât punând la dispoziţie bazele aeriene ale ţării.

Atitudinea şovăielnică a premierului Silvio Berlusconi poate fi explicată prin faptul că nu a dorit niciodată, în mod ferm, o participare la acţiunea militară împotriva Libiei, o fostă colonie italiană, cu atât mai mult, cu cât dincolo de interesele economice, a întreţinut relaţii cordiale cu liderul libian Muammar Gaddafi.

Între timp, NATO continuă să atace teritoriul libian, iar ultimul atac a vizat chiar birourile liderului de la Tripoli. Colonelul Gaddafi a scăpat din nou teafăr din atac, dar fiul său, Shaif al-Islam a condamnat atacul laş şi misiunea, în general.

Mandatul pe care NATO îl are de la ONU, este să protejeze civilii de atacurile forţelor pro Gaddafi, după ce acesta a declanşat o adevărată represiune populaţiei, care cere plecarea lui Gaddafi.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Avioane fără pilot vor bombarda în curând Libia
  2. Franţa îşi promovează avioanele de luptă Rafale cu ajutorul conflictului din Libia
  3. SUA au pierdut primul avion în raidurile din Libia
  4. CSAT a aprobat ca avioane militare americane implicate in operatiuni in Libia sa opereze pe aeroporturi din Romania
  5. NATO anchetează afirmaţiile unui preot catolic, care a vorbit despre uciderea unor civili în Tripoli

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.