Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Tarom: Toate aeronavele Boeing sunt în parametri de siguranţă

[ 0 ] 9 aprilie 2011 |

Aparatele Boeing de tip 300, 400 şi 500 utilizate de companiile aviatice din România pot fi utilizate în siguranţă, deoarece nu sunt afectate de recomandarea făcută producătorului american cu privire la verificare aeronavelor, în urma unor incidente în care au fost implicate aceste aparate, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor companiilor TAROM şi Blue Air, aeronavele Boeing din flota lor nu au ajuns încă la numărul de 30.000 cicluri de zbor (aterizări), perioadă după care Boeing recomandă verificări amănunţite.

“Aeronavele noastre mai au cel puţin un an până la îndeplinirea acestei norme, şi respectă toate normele de siguranţă astfel, încât pasagerii noştri nu trebuie să fie îngrijoraţi”, a spus Florentina Ivan, director de marketing Blue Air, companie românească care are în flotă opt aparate Boeing.

Nici la TAROM, care are în flotă aparate Boeing, nu sunt probleme, revizia aparatelor fiind la zi, iar norma celor 30.000 de cicluri de zbor nu a fost încă atinsă.

“Toate aeronavele Boeing sunt în parametri de siguranţă şi au reviziile la zi. Nu sunt nici un fel de probleme, tehnice sau de altă natură, care să afecteze programul de zbor”, a precizat Paula Călăraşu, purtător de cuvânt al companiei TAROM, care are 11 aparate Boeing.

După un incident înregistrat în Statele Unite, Boeing a făcut o recomandare pentru reluarea reviziilor amănunţite la aeronavele companiei.

În urma unui incident înregistrat cu o cursă TAROM, operată de un avion Boeing, au existat speculaţii cu privire la posibila aplicabilitate a recomandării producătorului american şi asupra aeronavelor de acest timp utilizate în România.

Cursa Tarom ROT415 Bucureşti – Madrid, care a decolat luni de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, s-a întors în deplină siguranţă la Bucureşti, la aproximativ 35 de minute de la decolare, potrivit unui comunicat al companiei aeriene.

Echipajul cursei a raportat apariţia unui zgomot în timpul procedurilor de decolare, iar comandantul aeronavei a decis preventiv întoarcerea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, conform procedurilor standard de siguranţă zbor, pentru a asigura deplina siguranţă a pasagerilor.

Mesaje asemănătoare:

  1. Curse Tarom anulate spre Grecia
  2. Despre Tarom
  3. Un Boeing 757 a pierdut o usa in timpul zborului
  4. Ceaţa dă bătăi de cap
  5. Boeing va construi noile tankere ale U.S. Air Force

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Avioane, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.