GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Bmw- de la avioane la…masini

[ 0 ] 1 mai 2011 |

În anul 1913, Karl Friedrich Rapp și Gustav Otto au fondat două fabrici separate de avioane care mai târziu vor fuziona pentru a forma BMW sau Bayerische Motoren Werke AG . Rapp și Otto au avut puțin de a face cu producția de mașini. Josef Popp, Max Friz și Camillo Castiglioni au fost cei care au transformat BMW în rol de producător de mașini. Sigla reprezintă o elice care se învârte; la acea vreme avioanele erau vopsite în culori regionale, iar drapelul bavarez avea culorile alb și albastru. Se spunea că atunci când elicea se învârtea forma o imagine în alb și albastru.

În timpul Primului Război Mondial, BMW a fost furnizorul principal de motoare de avion pentru guvernul german. După război, Germania a fost obligată să înceteze producția de avioane prin Tratatul de la Versailles, iar BMW a fost astfel nevoit să își schimbe afacerea. La început, BMW a produs frâne de tren, apoi biciclete motorizate, motociclete, iar în final, mașini.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. 10 lucruri de stiut despre avion
  2. Aviatia intre cele doua razboaie mondiale
  3. Dor de zbor

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Editorial

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.