GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Desi orb, un francez a sarit cu parasuta de la 3000 m

[ 0 ] 21 mai 2011 |

Francezul Cedric Moutarde (33 de ani) a uimit publicul adunat, ieri, pe aerodromul de la Tuzla, Constanţa. Deşi este nevăzător, bărbatul a sărit cu paraşuta de la 3.000 de metri altitudine.

Cedric si-a pierdut vederea acum 12 ani, cand lucra ca bodyguard intr-un club din Franta. In timpul unui scandal, el a fost impuscat in cap, pierzandu-si vederea. Cu toate acestea, se pare că abia atunci a început viaţa pentru Moutarde. “Sportul a fost salvarea mea, m-am apucat de paraşutism, de sporturi nautice şi de excursii”, a declarat francezul care ieri a făcut senzaţie la Tuzla, după ce a sărit cu paraşuta de la 3.000 de metri altitudine. El a fost ajutat de doi instructori de paraşutism profesionişti, de la Regional Air Services Tuzla. Instructorii Sorin Herea şi Adrian Costandache l-au ajutat să îmbrace echipamentul, apoi, cu răbdare, l-au condus să se familiarizeze cu aparatul de zbor, un Cessna. Moutarde a simţit pe pipăite unde este uşa pe care urma să se arunce, a stabilit cum trebuie să execute saltul şi ce poziţie trebuie să ia, atât la săritură, cât şi la aterizare.

Moutarde nu a putut să vadă priveliştea, însă a experimentat o senzaţie pe care a descris-o ca fiind uimitoare. Saltul a decurs fără incidente. „Te face să-ţi doreşti să te întorci acolo şi să sări din nou”, a spus el. El a executat saltul în gol ajutat de un instructor. Francezul şi-a pierdut vederea în urmă cu 12 ani după ce a fost împuşcat în cap.  De atunci viaţa sa s-a schimbat, însă Moutarde susţine că nu în rău. „Aş spune că văd viaţa cu alţi ochi şi nu mă mai dau în lături de la nimic. Aş încerca, pe viitor, scufundări”, a afirmat el.

 

Mesaje asemănătoare:

  1. Salt cu parasuta in tandem
  2. Salt cu parasuta in Poiana Brasov de 1 Ianuarie
  3. Saltul cu parasuta din spatiu nu mai are loc

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Parasutism, People, Pilot Magazin TV, Sport extrem, Timp liber, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.