GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Faceţi cunostinţă cu Vulturii Tricolori

[ 3 ] 17 mai 2011 |

Zborul în formaţie reprezintă un apogeu al zborului sportiv şi nu numai. De ce spun asta? Pentru că nu e suficient să zbori foarte bine, trebuie să ai încredere în cel ce zboară în faţa sau lateralul tău.

Formaţia Aeroclubului României, alcătuită din trei aeronave Zlin 142 a evoluat în premieră la AeroNautic Show pe 7 mai.

Cum au aparut “Vulturii Tricolori“?


Totul a început in 2009, la mitingul din martie de la Clinceni. Atunci, au evoluat în premieră “Pelicanii”, formaţie alcătuită din trei aeronave ultrauşoare, Ikarus C42. În timp ce micile aeronave încântau spectatorii veniţi la demonstraţiile aeriene, patru aeronave Zlin 142 au fost trimise la RK (revizie capitală), la fabrică. Acestea, pentru cunoscători sunt: YR- ZCC, YR-ZCE, YR- ZCF, YR-ZCM.

 

 

După ce au fost aduse Zlinurile, conducerea Aeroclubului României a luat hotărârea de a infiinţa o formaţie de zbor cu ele, în vederea creşterii nivelului de pregătire al personalului navigant din cadrul institutiei.

 

 

 

 

Primul zbor public al noii trupe l-aţi putut vedea la mitingul de la Lacul Morii, din Bucureşti, 7 mai 2011.

Cine sunt “Vulturii Tricolori”?

Alexandru Ion (cap de formatie) este în vârstă de 32 de ani, fiind comandantul adjunct al Aeroclubului „Aurel Vlaicu” Bucureşti.

A intrat în minunata lume a aviaţiei încă de mic, construind aeromodele şi machete. În 1996 a început să zboare cu planorul, însă pentru puţin timp. A revenit la manşă în 2005, ca discipol al maestrului Gheorghe Uţă. Acestuia îi datorează acum întreaga sa carieră de pilot.

În prezent, deţine licenţe de planor, ULM, PPL (A) dar şi autorizaţie de acrobaţie. Totodată, este instructor de ULM în cadrul Aeroclubului României. Până în prezent a adunat 1000 ore de zbor pe aeronave ULM, Zlin 142, Zlin 526 şi pe planorul IS 28 B2.

Performanţe în competiţii:

  • Locul I la Cupa „Mihai Dobre Ţone” (2009)
  • Locul I la Cupa „Drobeta Fly In” (2010)
  • Locul I la Campionatul Naţional de ULM Braşov (2010)

Andrei Şerbu (aripa stângă) este în vârstă de 30 de ani, fiind comandantul adjunct al Aeroclubului teritorial „Gheorghe Bănciulescu” din Ploieşti.

Deţine licenţe de planor, ULM, PPL (A) şi autorizaţie de acrobaţie.

Totodată, este instructor de ULM în cadrul Aeroclubului României. Până în prezent a adunat 1000 ore de zbor pe aeronave ULM, Zlin 142, Zlin 526 şi pe planorul IS 28 B2. El este şi component al Lotului Naţional de Acrobaţie.

Performanţe în competiţii:

  • Locul III la Campionatul Naţional de Acrobaţie din 2007
  • Locul II la Campionatul Naţional de Acrobatie din 2008

Ionuţ Andrei (aripă dreapta) are 29 de ani şi este pilot instructor în cadrul Aeroclubului „Aurel Vlaicu”, Bucureşti.

Deţine licenţe de planor, ULM, CPL(A), autorizaţie de acrobaţie. Este şi instructor, atât de ULM, avion (PPL), cât şi de planor. Până în prezent a adunat şi el circa 1000 ore de zbor.

 

Performanţe în competiţii:

  • Locul 5 la Campionatul Naţional de Acrobaţie din 2007
  • Locul 6 la Campionatul Naţional de planor din 2007

Acum că i-aţi cunoscut, le puteţi face cu mâna când îi vedeţi demonstrandu-şi măiestria la mitingurile aviatice. Fiţi siguri că şi ei vă vor saluta din spatele cupolei de plexiglas!

 

 

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, People

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Cinste voua si la cat mai multe performante !
    Endy

  2. [...] mai multe despre ei in acest articol : click me! Bucurati-va de [...]

  3. [...] In varsta de doar 24 de ani, Octav a invatat tehnica aterizarii la punct fix de la comandantul Aeroclubului Teritorial Clinceni, Ion Alexandru. [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.