GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Ieri s-a urat “La multi ani, Romatsa!”

[ 0 ] 25 mai 2011 |

Acum 20 de ani, in luna ianuarie a luat nastere prin HG 74/ 26 ianuarie 1991, “Administratia romana a serviciilor de trafic aerian-ROMATSA“, avand ca obiect principal de activitate administrarea si exploatarea cailor aeriene, organizarea si asigurarea tehnica a acestora, dirijarea si controlul circulatiei aeriene pentru aeronavele romanesti si straine, asigurarea legaturilor permanente ale cailor aeriene nationale cu cele ale statelor vecine, precum si realizarea si organizarea serviciului de comunicatii aeronautice.

ROMATSA a realizat modernizarea tuturor componentelor sistemelor ATM, de la radare si mijloace de radionavigatie, pana la constructia si echiparea completa a centrelor de dirijare a zborurilor. Aceeasi companie a avut in vedere imbunatatirea sistemului de radionavigatie pe ruta, apropiere si zona terminala, prin instalarea a 16 echipamente VOR/DME care sa asigure minim dubla acoperire in spatiul aerian controlat.

ROMATSA aplica, in conformitate cu intelegerile stabilite de Ministerul Aparatii Nationale conceptul EUROCONTROL de utilizare flexibila a spatiului aerian, astfel incat traficul aerian civil sa poata tranzita si in zonele militare atunci cand este nevoie si este posibil. Aviatia generala si traficul aerian militar care opereaza in afara spatiului aerian controlat primesc servicii de consultanta si informare aeronautica.

In cadrul ceremoniei festive de ieri au sarit instructori parasutisti ai Aeroclubului Romaniei, iar aniversarea a fost incheiata de o demonstratie de acrobatie a formatiei ”Hawks of Romania”.

DSC 00031 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0004 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0006 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0008 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0014 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0017 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0031 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 00301 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0037 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0045 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0067 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 00832 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

DSC 0175 Ieri s a urat La multi ani, Romatsa!

Incoming search terms:

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Evenimente



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement