GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

O echipă de studenţi români va participa la competiţia internaţională Future Flight Design

[ 1 ] 11 mai 2011 |

O echipă de studenţi ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, din cadrul Universităţii “Politehnica” din Bucureşti, va reprezenta România la o competiţie internaţională de proiectare în domeniul vehiculelor aeriene fără pilot (UAV – Unmanned Air Vehicle), care va avea loc la Istanbul.

Competiţia Future Flight Design este organizată cu ocazia aniversării centenarului Forţelor Aeriene din Turcia si se va desfăşura în perioada 12 – 14 mai. Sunt inscrise un numar de 26 de echipe din nouă ţări.

Competiţia oferă oportunitatea de a dezvălui noi concepte şi idei originale pentru dezvoltarea domeniului UAV-urilor. Echipele înscrise au ca obiectiv construcţia unui aeromodel cu o anvergură mare, care să îndeplinească mai multe misiuni în regim autonom. Regulamentul impune anumite restricţii care să favorizeze diferenţiere echipele prin conceptul designului propus.

Misiunile de concurs vor fi: un zbor fără încărcătură pentru determinarea zonei de lansare; un zbor cu o singură bilă încărcătură şi lansarea ei asupra zonei de lansare; un zbor cu două sau trei bile încărcătură şi lansarea lor asupra zonei de lansare.

Reprezentanţii României la competiţie sunt o echipă formată din 7 studenţi ai Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, din care unul este pilot de aeromodele înregistrat la Federaţia Română de Modelism, şi un cadru didactic din Catedra de Ştiinţe Aerospaţiale “Elie Carafoli” a Facultăţii de Inginerie Aerospaţială .

Echipa: studenţi din anii III şi IV, de la specializarea Constructii Aerospatiale și Aparate de Bord. În ordine alfabetică:  Ștefan Anton, Corneliu Apopei, Emilian Ciupercă, George Drăguț, Ioana Gogu, Ștefan Mihăilescu, Andreea Sima, Liviu Soltuzu.

Ștefan Anton Corneliu Apopei Emilian Ciupercă George Drăguț
Ioana Gogu Ștefan Mihăilescu Andreea Sima Liviu Soltuzu

Profesori coordonatori: Prof.Dr.ing. Sterian DĂNĂILĂ, Conf. Dr. Ing. Petrişor-Valentin PÂRVU.

Componenţa, modelul propus şi primele teste pot fi vizionate pe site-ul echipei.

Le dorim SUCCES!!!

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: People

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. [...] Tema competitiei a constat in proiecte in domeniul vehicolelor aeriene fara pilot UAV (Unamed Air Ve…. La concurs au participat 26 de echipe din nouă ţări. Echipa studentilor romani de la [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.