GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Smaranda Braescu sarbatorita printr-o competitie feminina de parasutism

[ 0 ] 17 mai 2011 |

Pe 21 mai, cu 114 ani in urma, se nastea Smaranda Braescu, prima femeie parasutist a Romaniei, multipla recordmena nationala si mondiala. Pentru a sarbatori una dintre cele mai proeminente figuri ale aeronauticii mondiale, 12 parasutiste se vor confrunta sambata, 21 mai, incepand cu ora 10.00 pe Aeroclubul Teritorial „Aurel Vlaicu” Bucuresti – Aerodrom Clinceni, unitate a Aeroclubului Romaniei in cadrul celei de a doua editii a competitiei de aterizare la punct fix, Red Bull Ordinul Smaranda.



In cadrul competitiei s-au inscris 33 de concurente, insa numai 18 au fost acceptate in calificari. Maine incep antrenamentele la Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” Bucuresti – Aerodrom Clinceni, iar vineri vom afla si cele 12 concurente care vor intra in finala de sambata. Pana atunci, concurentele vor avea posibilitatea de a se antrena la saritura cu parasuta la punct fix pentru singura competitie nationala dedicata exclusiv femeilor.

Printre parasutistele aflate pe grila de start, se numara si opt membre ale lotului national, patru instructoare de parasutism, precum si membre ale loturilor judetene ale Aeroclubului Romaniei.
Juriul va fi format din femei arbitru FAI si FAR, printre care si Valerica Popescu, intrata in Cartea Recordurilor pentru cel mai lung salt efectual in noaptea trecerii dintre anul 2000 si 2001.

Prima editie a Red Bull Ordinul Smaranda a fost castigata de brasoveanca Steliana Popa, campioana nationala la juniori si vice-campioana la seniori, pe plan mondial ocupand locul 6 in 2010.

 

 

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011
  2. Faceţi cunostinţă cu Vulturii Tricolori
  3. Concurs aterizari punct fix !
  4. Romanian FAI Qualifying Sailplane Grand Prix 2011 a luat sfarsit

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Concurs, Editorial, Evenimente

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.