GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

A inceput Paris Air Show 2011

[ 0 ] 21 iunie 2011 |

Evenimentul aflat la cea de-a 49-a editie are loc intre 20 si 26 iunie, si va reuni sub “acelasi acoperis” peste 2100 de expozanti din domeniul aviatic.

Din nefericire pentru spectatori, la această ediție a  Le Bourget, gigantul Airbus A380 va putea fi admirat doar la sol. Demonstrația programată a fost anulată dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: în timpul manevrelor de amplasare a aeronavei la poziția stabilită avionul a atins ușor o clădire iar vârful unei aripi a fost avariat. Conform Le Figaro, un purtător de cuvânt al Airbus a descris acidentul ca „minor” punându-l pe seama dimensiunilor neobișnuite ale aparatului. Airbus A380 este cel mai mare avion de pasageri din istoria aviației. Cvadrimotorul are o deschidere a aripilor de 80 de metri, cu peste cinci metri mai mare decât cea a competitorului său direct Boeing B747-400. Nici cu aeronava militară A400M, europenii nu au fost mai norocoși. În urma unui „incident”, nici acest avion nu va putea face demonstrații.

De cealaltă parte, americanii de la Boeing au sosit în Franța cu cinci aeronave dintre care una este extrem de importantă pentru viitorul companiei: 747-8 Intercontinental. Alături de acesta, pe pista de la Le Bourget se vor afla un 737-700 aparținând Air Berlin asamblat după noul concept Sky Interior, dar și un 737-200LR cu însemnele Qatar Airways.

Zona militară a Paris Air Show 2011 este una dintre cele mai căutate de vizitatori. Aici sunt expuse, printre altele, avioane F-15 Silent Eagle și F/A-18 Super Hornet, Boeing KC-767A, EADS C295 și elicoptere Chinook, EC 175, EC145 T2 (Tiger), EC 725 și NH 90. O puternică delegație rusă, compusă din 59 de companii, este prezentă și ea la expoziția din acest an. Rușii prezintă, printre altele, avionul de pasageri Sukhoi SuperJet 100 și averonava multi-rol Be-200, scrie capital.

 

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Airbus ataca pozitia de lider a Boeing in China
  2. Cum a fost la TRANSILVAEROSHOW 2011
  3. Boeing a lansat 747-8 intercontinental
  4. Dezvăluire WikiLeaks
  5. Boeing va construi noile tankere ale U.S. Air Force

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Evenimente, News, Pilot Magazin, Timp liber, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.