GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Airbus viseaza la avionul viitorului

[ 0 ] 14 iunie 2011 |

Planurile Airbus au fost detaliate  de cei de la stirileprotv, care scriu ca, in primul rand, clasele “business” si “economic” vor fi inlocuite, in fata, de zone pentru relaxare si un bar complet dotat pentru socializare.

60496565 Airbus viseaza la avionul viitorului

Pasagerii vor fi in stare sa vada absolut orice in timpul zborului, atat in partile laterale ale avionului, cat si in fata, prin cabina de pilotaj. Ba, mai mult decat atat, peretii aparatului se vor schimba in functie de lumina exteriora, de afara. Vor exista, de asemenea, display-uri holografice de tip “pop up”, precum si lumini interioare destinate relaxarii, care se vor aprinde in functie de caldura corpurilor umane.

Multe dintre tehnologiile de baza, precum scaunele anatomice si afisajele electronice de la nivelul capului, se aplica deja in prezent, insa ramane un mister modalitatea prin care Airbus va reusi sa aplice aeronavelor un invelis transparent.

60496567 Airbus viseaza la avionul viitorului

Conceptul care va sta la baza construirii cabinei de pilotaj ar putea fi unul bazat pe o structura bionica, sustin reprezentanti ai  Airbus. Acest lucru va permite ca aparatul sa beneficieze atat de rezistenta, cat si de o cabina “inteligenta”, care va controla temperatura aerului. De asemenea, aceasta cabina poate deveni transparenta, oferind pasagerilor imagini panoramice.

De asemenea, Airbus crede ca pasagerii viitorului vor putea sa se bucure de un joc virtual de golf sau chiar sa ia parte la conferinte interactive. Bineinteles, acest viitor aparat va beneficia si de tehnologii care sa reduca arderea de combustibil, noxele si zgomotul.

60496568 Airbus viseaza la avionul viitorului
Ce parere aveti despre planurile Airbus?

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Editorial, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement