GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Apare urmasul Concorde-ului?

[ 0 ] 22 iunie 2011 |

European Aeronautic Defence and Space Company (EADS), a prezentat, înainte de startul Salonului Aeronautic Intarnaţional de la Paris, proiectul unui avion-rachetă care ar putea parcurge distanţa dintre Tokyo şi Paris în două ore şi jumătate.

avionul hipersonic pentru pasageri de la tokyo la paris in doua ore jumatate 99136 300x182 Apare urmasul Concorde ului?Conceptul Zehst (Zero Emission Hypersonic Transportation) ar putea să devină realitate în jurul anului 2050. Aeronava va polua foarte putin si va putea transporta pana la 100 pasageri.

Pentru decolare, avionul va folosi motoare obişnuite, alimentate cu un combustibil extras din alge de mare. Propulsarea la altitudine va fi realizată cu ajutorul unor motoare-rachetă care vor folosi un combustibil pe bază de hidrogen şi oxigen, emisiile acestuia fiind vapori de apă.

Spre deosebire de avioanele comerciale actuale care zboara la 10.000 metri, acesta va zbura la 32.000 metri. Aterizarea de la această înălţime se va face prin oprirea motoarelor şi planare, înainte de repornirea motoarelor.

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Japonia şi foloseşte tehnologii deja existente. EADS speră să realizeze un prototip până în 2020.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, Pilot Magazin TV



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement