GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Competitia “Oldies but Goldies” s-a aliniat pentru decolare

[ 0 ] 28 iunie 2011 |

“Oldies but Goldies” constituie, de fapt,  un instructaj in regim de competitie pentru tinerii planoristi din cadrul Aeroclubului Romaniei, in vederea perfectionarii tehnicilor de zbor si pregatirii acestora pentru concursuri internationale.  El este destinat celor aflati in primii pasi la zborul in distanta, acestia beneficiind de vasta experienta a celor mai titrati instructori planoristi ai Romaniei.
In cadrul competitiei  participa 6 planoare avand la bord 6 echipaje formate din cate un instructor cu experienta si un elev pilot, posesor al insignei internationale FAI Silver (adica un pilot care a facut minim un zbor liber de distanta de 50km, a zburat cel putin 5 ore in zbor plutit si a castigat in zbor liber cel putin 1000m).
Aceste echipaje reprezinta Aerocluburi Teritoriale din Bucuresti, Suceava, Iasi, Brasov si Pitesti:  Nicolae Mihaita, Iftode Petre, Racolciuc Mircea, Simion Marian, Mircea Craciun, Covic Florian, Racolciuc Alexandru, Spatar Alexandru, Florea Alex-Florin, Ana Ochirosi, Talmaciu Ionel si Olarescu Alexandru.

Ziua de ieri, 27 iunie a fost dedicata briefingului de siguranta si antrenamentelor. Astazi va incepe competitia propriu zisa. Va tinem la curent cu evolutia probelor si a echipelor!

La briefing am aflat cu totii pe unde nu avem voie sa zburam, care sunt limitele TMA, ce se face in caz de aterizare afara…

Dupa “sedinta”, echipele au inceput sa isi pregateasca planoarele de start,

iar apoi le-au aliniat in asteptarea Wilgii;

Unul cate unul au decolat catre baza norilor…

Ma gandesc ca vreti sa vedeti si ceva mai colorat:

Cu toate ca prognoza meteo era “promitatoare”, echipele au zburat pe un vant tare cu ascendente modeste. Dupa un traseu de aproximativ 100km, singurul echipaj care a aterizat pe aerodrom a fost echipajul format din Nicolae Mihaita si Ana Ochirosi (YR 3620).

YR 3640 (Iftode Petru & Racolciuc Alexandru), YR 2920 (Racolciuc Mircea si Spatar Alex), YR 3950 (Covic Florian si Olarescu Alexandru) au aterizat pe terenuri alese din aer in conditii de siguranta.

Astazi apar ultimele doua echipaje: YR 3320 (Simion Marian si Florea Alex) si YR 3560 (Craciun Mircea si Talmaciu Ionel). Tot astazi va incepe si prima zi  de concurs. Le tinem pumnii tuturor si le dorim conditii meteo numa’ bune pentru zborul la distanta, fara aterizari afara.

Ia spuneti…ce echipa credeti ca va castiga? Cel care va intui corect va castiga cateva reviste din colectia Pilot Magazin!

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Duminica, 26 iunie va incepe competitia de planorism “Oldies but Goldies”
  2. O introducere in lumea aviatiei, o “sansa pentru viitor”
  3. Aviatia sportiva a comemorat 60 de ani de aviatie reactiva in Romania!
  4. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011
  5. Cum a fost la TRANSILVAEROSHOW 2011

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aerodrom, Aventură, Concurs, Editorial, Fotografii, Libertate, News, Pilot Magazin, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.