GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
zbor-de-agrement

Totul despre “Doomsday Plane”

[ 0 ] 15 iunie 2011 |

“Doomsday Plane” sau “Avionul Sfarsitului Lumii” este menit sa apere crema politicii americane chiar si de un atac nuclear. Aeronava in valoare de 233 de milioane de dolari are echipaj in permanenta la bord, care poate sa-si ia zborul in cinci minute.

423355 avionulllllllllll  Totul despre Doomsday Plane

Ultima data cand “Avionul Sfarsitului Lumii” a incercat sa salveze liderii americani a fost in timpul atentatelor din 11 septembrie 2001. “Doomsday Plane”, cum ii este numele in engleza, are multe lucruri in comun cu Air Force One, aeronava de toate zilele a lui Barack Obama. Marea diferenta este, insa, ca e dotat de asa maniera incat sa fie un centru mobil de comanda al armatei americane, in caz de atac nuclear sau alte catastrofe. Odata adunati in acest avion, liderii americani pot activa rachete nucleare si pot lua legatura pana si cu echipajele de pe submarine.
Aeronava este o varianta militarizata a unui Boeing 747-200, avand numele de cod E-4B. Toate aparatele de zbor de acest gen sunt coordonate de la baza aeriana Offutt din Nebraska.

Echipajul de zbor ce deserveste aceste avioane doarme in apropiere si e gata de decolare in doar cateva minute.

“Daca centrele de comanda de la sol intampina deficiente sau se confrunta cu un atac, suntem pregatiti imediat sa decolam. Suntem in alerta 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an”, a declarat capitanul W. Scott “Easy” Ryder, comandantul centrului national de operatiuni aeriene. “In permanenta exista cel putin un avion in alerta, pregatit sa se ridice de la sol”, a spus acesta.

Acest Boeing 747 modificat poate atinge o viteza de zbor de pana la 1.000 de kilometri pe ora, fiind cu circa 65 de kilometri pe ora mai rapid decat echivalentul sau comercial. De asemenea, acesta poate zbura zile intregi fara a fi nevoit sa aterizeze pentru a alimenta.

doomsday plane 500  Totul despre Doomsday Plane

La bordul aeronavei, unde pot urca maximum 112 persoane, se afla tot timpul o echipa de securitate de elita, precum si o echipa de tehnicieni care supravegheaza aparatura electronica de ultima generatie.

Cu ce se lauda super avionul:
- viteza de 1.000 de km/h ; – poate fi alimentat din aer, deci poate sa aiba un zbor continu de zile intregi;
- tone de echipamente electronice de ultima generatie;
- patru motoare;
- peretii sunt, de fapt, scuturi antiracheta;
- rezista chiar si impactului cu un meteorit;
- e gata de decolare oricand.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Concurs



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement