GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Empire Test Pilots School din Marea Britanie continua sa utilizeze Gripen

[ 0 ] 18 iulie 2011 |

Pilotii de teste de la Empire Test Pilots School (ETPS) isi continua colaborarea de succes cu Suedia si firma Saab, utilizand in continuare avionul de lupta Gripen. ETPS, cea mai importanta scoala de piloti de incercare din Marea Britanie, este condusa de QinetiQ, in parteneriat cu Ministerul Britanic al Apararii.

Inca din 1999, ETPS a inclus Gripen ca instrument fundamental al programei scolare. Nici anul 2011 nu este o exceptie, iar ca dovada a cooperarii de lunga durata dintre Marea Britanie si Suedia sta semnarea unui contract pentru derularea a doua campanii anul acesta.

Prima campanie s-a derulat in mai, iar cea de-a doua va avea loc in august – septembrie 2011. In cadrul cursurilor, 11 studenti si 4 instructori vor acumula impreuna aproximativ 90 de ore de zbor. In timpul celor doua campanii, studentii si instructorii vor participa la simulari si la zboruri de instruire intr-un Gripen cu doua locuri.

Fiecare misiune va fi un prilej de predare a tehnicilor specifice, de a demonstra reactiile si caracteristicile specifice si de a evaluara aparatul de zbor. De asemenea, campania va include si cateva zboruri de incadrare radar, iar avionul suedez de antrenament SK60 va fi utilizat pe post de tinta pentru evaluarea radar.

Gripen continua sa furnizeze ETPS o platforma de pregatire de talie mondiala de a patra generatie in acest domeniu extrem de pretentios al zborurilor de incercare – aceasta activitate marcand inca un an de cooperare extraordinara intre Saab/Fortele Aeriene Suedeze si ETPS/QinetiQ’, a declarat Rhys Williams, instructor de zboruri de incercare al ETPS.

In prezent, toate zborurile au loc in Suedia, in orasul Linkoping, la baza aeriana pentru zboruri de incercare, si in Satenas, in simulatorul Gripen aflat la baza aeriana apartinand Fortelor Aeriene Suedeze.

Programul ETPS este coordonat in stransa cooperare cu Saab si Fortele Aeriene Suedeze, fapt ce consolideaza relatiile excelente deja existente intre acesti operatori experimentati.

Anul acesta, la Royal International Air Tattoo, desfasurat intre 16-17 iulie in Marea Britanie, Gripen va fi prezent, reprezentat de Fortele Aeriene Suedeze.

 

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Spectacol al naturii

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.