Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Toma Coconea se antreneaza pentru provocarea vietii lui

[ 0 ] 7 iulie 2011 |

Timpul pana la Red Bull X-Alps a inceput sa se scurga. Pe 17 iulie, in Salzburg, 30 de sportivi vor lua startul in cea mai dura competitie  de acest gen din lume – 864 de kilometri doar pe jos sau cu parapanta.

Pe langa abilitatile de zbor, fiecare sportiv trebuie sa fie foarte bine pregatit din punct de vedere fizic si anduranta, sa isi planifice cat mai eficient parcurgerea traseului, dar si sa cunoasca bine muntii si locurile pe unde trece traseul. De exemplu, sportivul nu trebuie doar sa gaseasca un bun loc de unde sa isi ia zborul, ci si sa stie unde aterizeaza si cum isi va continua traseul de acolo – alearga, se catara sau ce solutie are in cazul in care vremea nu este de partea lui.

Spontaneitatea si solutiile alternative pot face diferenta in aceasta cursa. Red Bull X-Alps este competitia in care orice secunda conteaza.

Castigatorul din 2009, elvetianul Christian Maurer, se pregateste mai in detaliu decat a facut-o vreodata pana acum. In varsta de 28 de ani, acesta s-a antrenat intens la viteza de incarcare / descarcare de echipament, precum si cat de repede poate face tranzitia de la zbor la catarare, aceasta fiind sub 4 minute… In aceste conditii, cursa devine din ce in ce mai dura pentru toti concurentii care trebuie sa gaseasca solutii rapide de strangere si eliberare a parapantei, sa manance intr-un timp cat mai scurt, de multe ori in mers, sa se hidrateze, sa-si schimbe hainele si sa se orienteze. Toate acestea, contra cronometru.

Toma Coconea, singurul roman prezent la Red Bull X-Alps, se antreneaza deja de o luna pe traseu, exersand conditiile dure de zbor, in functie de vreme.

„Cand vremea este buna, zbor cat mai mult, uneori atingand zeci de kilometri. In fiecare zi alerg minim 25-30 de kilometri, iar daca vremea nu este favorabila de zbor, atunci alerg. Uneori mi se intampla sa alerg si 100 de kilometri intr-o singura zi”, spune Tomi.

„O adevarata provocare este traseul pe timp de noapte – trebuie sa gasim cea mai buna varianta de deplasare pe intuneric, mai ales ca acesta este momentul in care oboseala incepe sa-si spuna cuvantul, sa mananci si sa te hidratezi intr-un mod eficient astfel incat sa ai rezerve de energie.”

foto: Redbull

 

Anul acesta, Toma Coconea si Daniel Pisica, omul care il sustine in intreaga competitie, au un singur tel – sa ajunga la Monaco inaintea tuturor.

Daca vor reusi acest lucru vom vedea zilnic, incepand cu data de 17 iulie pe Live Tracking – www.redbullxalps.com

Noi le tinem pumnii!

Mesaje asemănătoare:

  1. Toma Coconea la Red Bull X-Alps
  2. Toma Coconea la “Neatza cu Razvan si Dani”
  3. Tomy Coconea- Un parapantist roman de exceptie
  4. Inca nu faci parte din APPAUM? Atunci e timpul sa devii membru!
  5. Annapurna, Machapuchare şi Korchon. Zece români şi o poveste frumoasă de zbor

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Concurs, Libertate, News, Pilot Magazin, Sport extrem, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.