GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Toma Coconea, vice-campion la cea mai dura competitie de adventure din lume, Red Bull X-Alps

[ 1 ] 31 iulie 2011 |

Romanul Toma Coconea a reusit pentru a doua oara din cele cinci participari sa urce pe podiumul celei mai dure competitii de adventure din lume, Red Bull X-Alps. Instructorul roman de parapanta a parcurs aproximativ 1000 km in mers si peste 800 km in zbor in cele 14 zile de concurs. De o ambitie aproape inumana, Tomi detine recordul competitiei la mers pe jos.

10 ani de antrenament, peste 150 de ore de mers pe jos si peste 25 de ore de zbor, 5 perechi de pantofi sport… nici un sacrificiu nu a fost prea mare pentru medalia de argint la o competitie in care doar cei mai buni atleti din lume sunt acceptati.

Primul care a ajuns la Monaco a fost elvetianul Christian Maurer, cel care a castigat si editia din 2009, urmat de reprezentantul tarii noastre, Toma Coconea, pe locul trei clasandu-se austriacul Paul Guschlbauer.

Competitia a devenit cu atat mai dura, cat si mai palpitanta dupa sosirea lui Maurer la finis, ceilalti competitori mai avand doar 48 de ore la dispozitie sa termine concursul. Cine nu ajunge in aceasta perioada va fi descalificat din competitie. Cum distanta intre Maurer si ceilalti competitori era destul de mare, eforturile intregului pluton ramas in cursa au devenit supraomenesti – o cursa contra cronometru in care ajungeai in timp util sau erai eliminat, intregul efort de a strabate traseul de 864 km (in linie dreapta intre Salzburg si Monaco) fiind in zadar.

Cu o zi inainte de terminarea cursei, Tomi a profitat din plin de conditiile favorabile pentru zbor, reusind sa parcurga peste 180 km in aer, insa, prin stilul lui alternativ, romanul a reusit sa speculeze de minune perioadele in care nu a putut zbura si si-a folosit conditia fizica la maxim. Acest fapt a atras dupa sine recunostinta si admiratia atat a concurentei, cat si a numerosilor fani din Romania si din lume.

Will Gadd, unul dintre expertii Red Bull X-Alps a afirmat despre Toma: “Sunt mai mult decat impresionat de evolutia lui Toma Coconea de anul acesta. A zburat bine (comparativ cu anii precedenti), nu a facut greseli majore si a muncit mult sa ajunga la aceasta performanta. Daca Maurer ar fi fost eliminat, Toma ar fi avut prima sansa la cea mai inalta treapta a podiumului, insa merita toata admiratia pentru efortul depus si cucerirea celei de a doua trepte a podiumului. Daca ar fi sa adunam punctele atletilor de la toate editiile Red Bull X-Alps, atunci Toma ar fi cu siguranta campion!”.

“Ma bucur mult ca am urcat pentru a doua oara pe podiumul Red Bull X-Alps. A fost o competitie foarte dura, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Nu s-a mai intamplat pana acum ca atat de multi competitori sa fie eliminati si lupta contra cronometru este un factor de stres in plus peste care trebuie sa treci. Nu iti este permis sa faci nici cea mai mica greseala. Orice eroare iti poate aduce eliminarea. Au fost doua saptamani in care am invatat din nou multe lucruri, de la stapanirea de sine, la vointa si multa putere de lupta… Acum, ca am ajuns la final, ma incearca sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprima in cuvinte. Sunt mandru ca am participat la toate cele cinci editii ale Red Bull X-Alps si sper sa mai am ocazia sa vin si la urmatoarele”, a spus Toma Coconea, imediat dupa ce a ajuns al doilea la finishul competitiei din Monaco.

Clasamentul final este urmatorul:

1.Christian Maurer SUI- 0 km
2.Toma Coconea ROM -170 km
3.Paul Guschlbauer AUT -173 km
4.Martin Müller SUI- 201 km
5.Jon Chambers GBR -223 km
6.Michael Gebert GER- 228 km
7.Ferdinand van Schelven NED -233 km
8.Jouni Makkonen FIN -244 km
9.Thomas de Dorlodot BEL- 290 km
10.Clément Latour FRA- 294 km
11.Honza Rejmanek USA -312 km
12.Evgenii Griaznov RUS- 318 km
13.Helmut Eichholzer AUT- 330 km
14.Max Fanderl CAN -379 km
15.Andy Frötscher ITA -396 km
16.Richard Pethigal BRA -404 km

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Toma Coconea la Red Bull X-Alps
  2. Toma Coconea, romanul care a mers 770 km pe jos in 11 zile
  3. E-mag sustine parapantismul romanesc si pe Toma Coconea
  4. Toma Coconea a trecut linia de start. Il asteapta 864 de kilometri pe jos sau cu parapanta
  5. Toma Coconea se antreneaza pentru provocarea vietii lui

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. deiac cornel spune:

    felicitari pentru rezultat,intradevar un sportiv adevarat. ma bucur ca am avut cazia sa te cunosc la remetea.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.