GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Zbor şi spectacol la “Aerodromul dintre Brazi”

[ 0 ] 28 iulie 2011 |

  În weekend, aerodromul Floreni, din apropiere de Vatra Dornei, sărbătoreşte un an de la deschidere. Pe Dealul Floreni, într-un cadru montan de vis, spectatorii se vor bucura de zboruri cu public, foc de tabără, spectacol, zboruri demonstrative şi festivitatea aniversară.

  Nu doar curioşii, sportivii sau pasionaţii pot veni, ci şi piloţii. Aici vor avea ocazia să inspire şi să fie admiraţi. Şi pentru ei participarea este liberă, cu sau fără aeronavă.

Frumuseţea festivităţilor aviatice organizate pe acest aerodrom aproape că are propia sa reputaţie. Spectacolul de pe cerul pătruns de aerul tare al muntelui a fost întotdeauna original şi memorabil. În urmă cu un an, la inaugurare, panglica a fost tăiată cu o foarfecă adusă de un paraşutist în zbor şi publicul a putut vedea aeronave unice în România precum girocopterul M24 Orion. Au avut loc acrobaţii aeriene spectaculoase, iar copiii ce şi-au făcut machetele să zboare, au trăit visul.

   Aerodromul Floreni dispune de o pistă lungă de 550 de metri şi lată de 35 de metri, la care se adaugă o clădire pe post de turn de control. Aerostaţiunea Montană Floreni are o multitudine de condiţii, de la aerodrom, hangare şi pistă betonată, până la hotelul în care piloţii pot rămâne peste noapte.

 Dar ceea ce sfinţeşte locul sunt oamenii şi poveştile lor.

   În urmă cu un an şi ceva, un depozit de construcţii părăsit şi plin de buruieni a fost transformat într-un aerodrom îngrijit, frumos şi eficient, de către familia Cobuz şi câţiva oameni. Aceştia au lucrat asiduu timp de trei luni şi au schimbat totul: de la grădină, turnul de control şi până la crearea condiţiilor necesare piloţilor. Acum aerodromul este o atracţie pentru zburători şi pentru turişti, iar potenţialul său de a contribui la comunitatea locală şi la turismul românesc este încă nebănuit.

  Pe 30-31 iulie se va împlini un an de zbor de pe aerodromul Floreni. Un zbor posibil datorită unor eforturi şi sacrificii, datorită oamenilor – un zbor lin şi frumos deasupra unui loc şi a unei lumi neştiute, deasupra ACELEI Românii lăuntrice. Aviaţia, oamenii şi pasiunea: ele vor fi sărbătorite acolo. Sute de vizitatori sunt aşteptaţi în acest weekend să se bucure de frumuseţea cerului şi a spectacolului oferit de aerodromul Floreni.

La mulţi ani!

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Miting aviatic la Floreni. 30 si 31 iulie 2011

Tag-uri: , , ,

Categorie:: Evenimente, News, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: George. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.