GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala au un nou coleg: Robonautul

[ 0 ] 27 august 2011 |

Luni, 22 august, Robonaut 2, sau „R2” așa cum mai este cunoscut robotul umanoid transportat în februarie la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) de nava cosmică Discovery aflată în ultima sa misiune, a fost branșat la sursa de alimentare a platformei orbitale și activat după cinci luni de așteptare, informeaza stiintasitehnica.com.

NASA promite să elibereze pe Internet o filmare care va ilustra îndemânaticul robot în plină acțiune. Momentan, R2 și-a demonstrat buna funcționare numai în sensul alimentării cu enegie și al capacității „oculare”, asigurată de camera montată în regiunea frontală superioară a capului.

Robonaut 2 este primul robot umanoid în spațiul cosmic, având principala menire de a i se proba potențialul de asistent al oamenilor în executarea unor sarcini complexe, fie ele pe Pâmânt sau în afara lui.

În timp ce androidul este proiectat încât să activeze exclusiv în interiorul stației spațiale (în actuala sa configurație R2 este alcătuit numai din cap, bust și brațe și trebuie montat în zona taliei pe un piedestal fix), se lucrează deja la o pereche de picioare potrivite pentru el pe care le va primi, probabil, în 2013. Pe viitor, versiuni îmbunătățite ale lui R2 s-ar putea aventura în afara ISS, direct în spațiu, alături de membrii echipajului uman.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Evacuare de pe Statia Spatiala Internationala!
  2. In 2016 NASA va trimite o nava spatiala pe un asteroid
  3. Pe 16 mai este lansata naveta spatiala Endeavour
  4. Guion Bluford a dat mana cu…Sebastian

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: News, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.