GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Povestea pustiului care la 17 ani a inconjurat America cu avionul

[ 3 ] 25 august 2011 |

Pasionat de mic de aviatie si zbor, Taylor De Ley a inceput sa zboare cu planorul inca din “frageda-i pruncie”, de pe la 13 ani. Cand a implinit 16 ani, pustiul a obtinut licenta de planor, dar a picat examenul auto! Un an mai tarziu, dupa multe ore de zbor, avea sa isi obtina si PPL-ul (Private Pilot  Licence). Orele de zbor au fost “platite” prin munca in folosul aviatorilor comunitatii in care isi desfasura activitatea. Dealtfel, el i-a indrumat si pe altii sa faca acelasi lucru (munca in schimbul zborului), creeand un program, la care au aplicat mai multi tineri pasionati.

Cu ceva timp inainte ca fiul sau sa obtina licenta de zbor, tatal acestuia a achizitionat un avion RV-4 neterminat, la care a inceput sa lucreze, alaturi de Taylor. Era o incantare pentru cei doi membri ai familiei De Ley sa construiasca impreuna un avion si sa il vada zburand. La cateva luni dupa achizitionarea RV-ului, acesta a fost gata si testat de catre instructorul de zbor al lui Taylor, pilot cu o vasta experienta aeronautica. Toate au decurs perfect.

Anul acesta in iulie, dupa ce a terminat scoala, Taylor s-a gandit ca ar fi frumos sa faca o excursie in jurul Americii. Asa ca s-a angajat pentru putin timp, pentru a strange banii de drum, a obtinut aprobarea parinteasca si a purces la drum! Nu inainte de a isi lua bagajele pe scaunul din spate.

Singur singurel, Taylor a unit cele patru colturi ale Americii (California de Sud, Washington, Maine si Florida) intr-un zbor de 10 mii si ceva de mile nautice si peste 70 ore de zbor.

Viitorul pilot de linie, caci asta viseaza sa ajunga, nu a avut nici un fel de problema cu vremea. Din contra, chiar el a declarat la intoarcerea in orasul natal ca a avut noroc de o vreme fantastica. Doar zborul in zona Washington D.C i s-a parut putin “intimidant”, dar s-a descurcat bine si a respectat culoarele de zbor alocate.

Zburatorii au dat dovada de o sustinere imensa, caci, la fiecare aterizare intr-o zona “virgina” pentru Tylor, ei l-au primit cu bratele deschise chiar la ei acasa, peste noapte.

In  raidul sau, pustiul a vazut Cascada Niagara, Monumentul din Valley, Washington D.C., Kitty Hawk, Muzeul Aviatiei din Kermet Weeks si nu numai. (photo source: Tylor’s facebook)

“Este cel mai tanar pilot care a incercat un asemenea zbor. Totodata, raidul este si o reusita greu de atins, atat pentru cineva de varsta lui cat si pentru un pilot mai experimentat”, a declarat Dick Knapinski, presedintele Asociatiei Aeronavelor Experimentale.

 Despre aeronava

RV este cea mai populara aeronava “experimentala” din SUA. Acest tip de avion a fost conceput in anii ’70, iar in prezent s-au dezvoltat mai multe modele: RV-4, RV-7…etc.

Toate se achizitioneaza sub forma de kit, si se ansambleaza acasa, in baza schitelor.

VIDEO – Venirea lui Taylor acasa:

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Povestea unui super-weekend aviatic!
  2. Povestea calatoriei lui Mathias Rust la Moscova
  3. Vrei sa zbori cu un Messerschmitt Me 262? In America este posibil!
  4. Aerotouring: La pescuit in Delta…cu avionul!
  5. 16 lucruri pe care trebuie sa le faci ca pilot!
  6. Faceţi cunoştinţă cu Eddy TOHIKIAN, românul care zboară cu perfecţiunea unui ceas elveţian
  7. Care este cel mai rapid avion electric din lume la ora actuala?

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, People, Pilot Magazin, Turism aerian

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Comentarii (3)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Asta inseamna promovarea aviatie printre cei tineri, acordarea unei sanse de a urma o scoala de aviatie . Bravo lui !!

  2. Asta inseamna promovarea aviatie printre cei tineri, acordarea unei sanse de a urma o scoala de aviatie . Bravo lui !!

  3. Eddy spune:

    Il cunosc si pe el si pe taica-su sint bazati linga aeroportul Chino la Corona. Este un RV4 cu 160 hp fixed pitched prop. Very nice guys.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.