GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Testul avionului ce depaseste de 20 de ori viteza sunetului a esuat

[ 1 ] 13 august 2011 |

Falcon HTV-2, cum este denumit avionul hipersonic fără pilot, a fost lansat de la baza Vandeberg din California cu ajutorul unei rachete şi a reuşit să se detaşeze cu succes de vehiculul de lansare.

Aeronava era proiectată să ajungă în partea superioară a atmosferei Terrei, de unde ar fi planat cu o viteză de 20 de ori falkon2 ig 300x172 Testul avionului ce depaseste de 20 de ori viteza sunetului a esuatmai mare decât cea a sunetului, Mach 20 (echivalentul a 21.000 de kilometri pe oră).

La 26 de minute după ce zborul de test a început, agenţia americană DARPA a relatat că staţiile de monitorizare au pierdut contactul cu aeronava, aceasta prăbuşindu-se în oceanul Pacific. Acesta este cel de-al doilea test eşuat, după ce în aprilie agenţia a pierdut contactul cu nava la 9 minute după lansare.

Analistul militar John Pike, de la Globalsecurity.org, susţine că eşecul testului nu este o surpriză. “În această fază timpurie a programului, e firesc să existe probleme. Dacă nu ar fi existat nicio problemă, înseamnă că nu ar fi fost un test util”, a afirmat el. “Este în continuare posibil ca inginerii armatei americane să obţină date utile din cadrul acestui test, pentru a vedea ce a funcţionat şi ce nu. Cele mai importante momente pentru această analiză sunt ultimele cinci secunde înainte de pierderea contactului cu aeronava”, a adăugat acesta.

Proiectul Falcon HTV-2 intenţionează să ofere armatei americane capacitatea de a reacţiona prompt, oriunde în lume, permiţându-i să atace rapid orice ţintă de pe Terra în maxim o oră.

Daca totul ar fi decurs OK, testul trebuia sa desfasoare astfel:

Alte articole care s-ar putea sa-ți placă

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. [...] de la DARPA au publicat de curand filmarea cu zborul de test al dronei HTV-2, cea care zboara cu de 20 x viteza [...]

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement