GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Cum a fost la Concursul de Precizia Aterizarii “Cupa Mihai Dobre Tone” – Editia III

[ 1 ] 19 septembrie 2011 |

 Campionat…pentru un CAMPION. In memoria pilotului acrobat Mihai Dobre Tone, care acum doi ani si-a pierdut viata intr-un tragic accident aviatic pe Aerodromul Clinceni, colegii de la Aeroclubul Romaniei au organizat un  concurs de precizie a aterizarii.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie a fost impartit in trei categorii: piloti ulm, instructori si piloti motodeltaplan. Organizarea a fost excelenta, iar concursul a fost comentat in boxe de pilotii – instructori din cadrul Aeroclubului, pentru ca toti cei prezenti care nu au legatura cu aviatia sa inteleaga actiunea.

Pe un vant usor lateral si putin cam tare, concurentii au cautat sa aterizeze in zona zero a careului, insa doar unul, pentru fiecare categorie, a iesit campion.

Mandria obtinerii locului I la avion a fost cu atat mai mare, cu cat ocupantul acestei pozitii, Ilie Ionut-Octav, este si primul elev brevetat al regretatului Mihai Dobre Tone.

Octav a inceput zborul in 2008, cand a aflat la facultate de cursurile gratuite oferite de Aeroclub. Anul trecut, el a obtinut locul patru la Campionatul National de ULM si locul doi la “Cupa Mihai Dobre Tone”.

Cea mai frumoasa amintire a sa de la zbor o reprezinta primul raid, intre Tuzla si Clinceni, realizat alaturi de cel care i-a dat aripi, Misu.

In varsta de doar 24 de ani, Octav a invatat tehnica aterizarii la punct fix de la comandantul Aeroclubului Teritorial Clinceni, Ion Alexandru.

La motodeltaplan locul I a fost ocupat de pilot-instructorul Dragos Gheorghe, un as al zborului cu acest aparat pendular.

La final, audienta venita in numar destul de mare pe aerodromul de la marginea Bucurestiului, a fost incantata de o demonstratie de inalta acrobatie a pilotului George Rotaru, cu un Extra 330SC.

Ne bucuram ca acest eveniment a devenit o traditie si ca memoria lui Misu este pastrata vie. Multe dintre lucrurile pe care le vedeti si pe langa care treceti  la Aerodromul Clinceni (cum ar fi foisorul de la intrare), au fost facute la initiativa lui.

 Haideti sa ne amintim cu totii de Misu:


Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Cupa “Mihai Dobre Tone” – editia a 3-a
  2. In memoriam Mihai Dobre Tone, pilotul care si-a depasit instructorul din prima secunda
  3. Cupa “Aurel Vlaicu” la Paramotor – editia II – Regulament de concurs
  4. Cum a fost la TRANSILVAEROSHOW 2011
  5. A fost si Otopeni Air Show 2011. Cum? Minunat!
  6. Situatia pistei inierbate a aerodromului Aurel Vlaicu. Aeroclubul Romaniei in 2011
  7. Aviatia sportiva a comemorat 60 de ani de aviatie reactiva in Romania!

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: Aerodrom, Avioane, Editorial, Evenimente, Fotografii, People, Pilot Magazin, Timp liber, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. GIGI DASCALESCU ,, MOSU" spune:

    DA,. Ceva deosebit, memorabil, frumos…

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.