GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Aeroporturile din Transilvania şi Moldova se extind

[ 1 ] 11 septembrie 2011 |

Cea de-a doua parte a conferinţei Romania’s Airports Infrastructure a adus în prim plan planurile de dezvoltare a aeroportului Transilvania, din Târgu Mureş şi a aeroportului “George Enescu” din Bacău.

 Aeroportul din Târgu Mureş doreşte conectarea sa cu toate mijloacele de transport, în special cu transportul feroviar. Planurile cele mai mari care au fost prezentate în această parte, sunt ale aeroportului de la Bacău, unde se va construi un terminal nou de 7000 m2, se va moderniza pista pe toată lungimea sa, se va realiza un balizaj CAT II, facilităţi PSI, o platformă de 17 000 m2, o nouă parcare şi un turn de control la care s-au început deja lucrările.

 Tot în cadrul aceleaşi conferinţe, domnul Daniel Anghel, Liderul departamentului de taxe indirecte, PwC România, a prezentat îmbunătăţirile legislaţiei europene în privinţa transportului aerian din punctul de vedere al fiscalităţii. Noua legislaţie aduce scutiri de taxe, prelungirea perioadei de depunere a declaraţiei recapitulative, eliminarea amenzii de 2% pentru operaţiunile intracomunitare cu bunuri, modificarea ordinii de stingere a obligaţiilor fiscale, redeschiderea perioadei supuse inspecţiei finale şi alte aspecte de ordin economic.

 Referitor la aderarea la spaţiul Schengen, Eugen Paraschiv, Comisar Şef şi Şef Serviciu Puncte de Frontieră Aeroportuare  al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră consideră că România corespunde din punct de vedere tehnic, standardelor de aderare şi că decizia va fi una pur politică. Pentru aeroportul Băneasa, trebuie dovedită capacitatea clară de separare a traficului Schengen / non-Schengen pentru obţinerea autorizaţiei.

 În Romania, 12 aeroporturi din 16 au fost catalogate drept aeroporturi internaţionale.

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Infrastructura aeroportuara din Romania, discutata pe 9 septembrie la “Romania’s Airports Infrastructure”
  2. Cele mai aglomerate aeroporturi din lume. Vazute din satelit!
  3. Adio “Bird Strikes”!
  4. Teroristii, tot mai ingeniosi!

Tag-uri: , , , , , , , , , ,

Categorie:: Editorial, Pilot Magazin

Autorul acestui articol: George. Vezi profilul complet.


Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Mihaela Rotariu via Facebook spune:

    Bine zis 12 din 16 au fost “catalogate” internationale. Din cate imi aduc eu aminte, doar 4 sunt internationale dupa standardele OACI (OTP,BBU,TSR,CND).

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.