GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Kinetic Jet Pack – parapanta cu reactie

[ 0 ] 18 octombrie 2011 |

Motoarele Jet pot functiona cu kerosen sau chiar cu motorina, care este mult mai puţin explozivă decât orice motor pe benzina cu reglaj electric.

Allan Hewitt zboara cu parapanta de aproape zece ani. El spune ca în cazul în care motorul moare, parapanta aluneca usor spre pământ, pericolul de accident fiind minim. Inovatorul aparat de zbor este construit  de Jack McCornack.

Sistemul acesta e mult mai simplu si dupa cum vedeti si mult mai usor. Nu mai are nici grila de protectie a suspantelor, care e foarte incomoda. Chiar cu acea grila, un accident oricand e posibil, astfel incat suspantele sa fie prinse de elice, caz in care nu cred ca pilotul ar mai avea vreo sansa. Acest risc este total eliminat folosind rachetele pentru propulsie. Exista posibilitatea de imbunatatire prin montarea a mai multor rachete pe o centura, asemanatoare cu centura cu cartuse de vanatoare. Astfel cand rachetele in functie si-au consumat combustibilul, centura poate fi rotita si urmatoarele doua rachete sa le ia locul, celor consumate.  Aprinderea rachetelor se face electric.

 


Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Pilot Magazin TV, Ultimele Stiri



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement