GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Primul zbor comercial al unui avion alimentat cu ulei de gatit – efectuat cu succes

[ 0 ] 11 octombrie 2011 |

Boeing-ul 757 aparţinând companiei britanice Thomson Airways a efectuat primul zbor comercial, cu 232 pasageri la bord, alimentat de biocombustibili, de la Birmingham către Lanzarote, conform stiintasitehnica.com.

Unul dintre cele două motoare ale aeronavei Boeing 757 a fost alimentat, în premieră, în proporţie de 50% cu esteri şi acizi graşi produşi din ulei de gătit folosit. Cealaltă jumătate a rezervorului a fost alimentată cu combustibil Jet A1.

Uleiul folosit la alimentarea aeronavei a fost colectat de la hoteluri şi restaurante, apoi procesat. Reprezentanţii companiei Thomson Airways declară că, deşi biocombustibilul costă de şase ori mai mult decât kerosenul, au dorit să îşi afirme în acest fel încrederea în viitorul biocombustibililor.

Deşi s-a vrut a fi o iniţiativă ecologistă, prin care reziduurile de ulei  pentru gătit să fie folosite în mod util, cu scopul de a înlocui în viitor combustibilii fosili,  decolarea a fost întâmpinată de un grup de protestatari ecologişti dezbrăcaţi. Grupul, autointitulat „Plane Stupid”, susţine că pădurile tropicale sunt distruse pentru a face loc plantaţiilor folosite pentru producerea de biocombustibili.

Mesaje asemănătoare:

  1. Boeing 787 Dreamliner a fost certificat, dar primul zbor comercial al sau e posibil sa intarzie
  2. Panica intr-un avion comercial din Rusia dupa ce un roi de albine au invadat aeronava
  3. Cum ar fi sa fiti pusi sa faceti curat in urma voastra, dupa zborul cu un avion comercial?
  4. I-a dat un pumn unui puşti, pentru că nu şi-a închis telefonul în avion
  5. Doi morţi şi opt răniţi, după aterizarea forţată a unui avion cu 155 de pasageri

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Avioane, News

Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.


Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.