GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

A avut loc primul zbor al prototipului Cessna Citacion Ten

[ 0 ] 19 ianuarie 2012 |

La putin peste un an de la introducerea in public a conceptului Citacion Ten, prototipul business jet-ului a executat primul zbor chiar alalteieri. Zborul a durat circa doua ore, incluzand teste de stabilitate si control, manevrabilitate si ale propulsiei motoarelor. Testele au fost efectuate in Wichita, unde fabricantul de avioane isi are linia de ansamblare.

“Este o zi fericita pentru noi toti din echipa acestui proiect. Aeronava s-a comportat excelent la toate capitolele, exact cum ne-am asteptat. Sistemele de avionica Garmin G5000 au functionat foarte bine si se potrivesc acestui model de avion. Acum cautam sa concepem un program intreg de testari, pentru ca apoi aparatul de zbor sa fie certificat si produs in serie”, a declarat Michael Voight, pilotul de teste al fabricii.

Business jet-ul celor de la Cessna este propulsat de doua motoare Rolls Royce AE 3007C2, are circa 16 tone greutate maxima la decolare si zboara cu o viteza de croaziera de 527 noduri. Autonomia lui Citacion Ten este de 3.250 de mile, fiind capabil sa zboare fara opriri pe distante de genul New York – Londra sau Boston – San Francisco.

Ca si dimensiuni, aparatul este cu 30 de centimetri  mai lung decat predecesorul sau – Citacion X, oferind cu tot atatia centimetri de comfort in plus pasagerilor.



Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Cessna a lansat M2 – cel mai nou business jet
  2. Cessna Corvalis TT
  3. Elice noua si imbunatatita pentru Cessna 182
  4. I.A.R 95
  5. T-50 “Golden Eagle”

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Avioane

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.