GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

Suedia a aprobat Ungariei prelungirea cu 10 ani a contractului de leasing pentru Gripen

[ 1 ] 25 ianuarie 2012 |

Săptămâna trecută, guvernul Suediei a aprobat și a ratificat prelungirea cu 10 ani a contractului prin care oferă în leasing Ungariei avioane Gripen, se arata intr-un comunicat de presa eliberat de cei de la Gripen.

Sofia Karlberg, reprezentantă a Agenției Suedeze pentru Exportul Materialelor de Apărare și Securitate (FXM), a refuzat să dezvăluie oricare alte detalii asupra modificărilor aduse contractului, cu excepția faptului că a fost prelungit cu 10 ani.

Ministrul ungar al apărării, Csaba Hende, a declarat anterior că extinderea contractului de leasing până în 2026 ar putea ajuta statul maghiar să economisească 63 de miliarde de forinti (aprox. 210 milioane de euro).

Contractul de leasing ar fi expirat în 2015.

Datele furnizate de Guvernul maghiar arată că leasing-ul avioanelor Gripen presupune costuri de 30 de miliarde de forinți din bugetul anual (aprox. 100 milioane de euro). Programele de pregătire costă alte 2 miliarde de forinți anual (aprox. 6,6 milioane de euro).

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (1)

Feed RSS pentru comentarii

  1. popey spune:

    ar fi cazul sa faca ceva si cu aviatia militara de la noi.

    in curand o sa ramanem fara avioane.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.