GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Aviatia, visul meu | Proiectul care introduce tinerii in tainele aviatiei

[ 4 ] 26 februarie 2012 |

Zilele trecute am fost contactat de Opris Daniel, un elev timisorean de doar 13 ani, daca vreau sa sustin, pe partea de media, un proiect pe tematica aviatica. Cum era vorba de avioane, am acceptat de indata. Dupa ce am studiat putin ideea tanarului, am constatat ca “Aviatia, visul meu” ar putea deveni cel mai util proiect pentru tinerii care viseaza la o cariera in aviatia comerciala.

  • Despre ce este vorba mai exact?

“Aviatia, visul meu“a luat nastere la initiativa lui Opris Daniel si a altor doi adolescenti: Marina Cozma (14 ani) si Alexandru Andronic (17 ani). Acestia doresc sa adune cat mai multi tineri de varsta lor, pasionati desigur de domeniul aviatic, cu care sa mearga la diverse companii aeriene, sa vada concret in ce consta meseria de pilot si sa stea de vorba cu pilotii despre acest lucru. Vor sa mearga prin licee si sa promoveze cum stiu ei mai bine zborul, sa descopere noi aspiranti la acest job, pe care, prin intermediul partenerilor (aici ma refer la companiile aviatice care ii vor sustine) sa ii ghideze pe drumul spre nori.

Aviatia, visul meu” ar putea fi totodata foarte benefic si pentru companiile de aviatie care se implica, caci educatia ocupa un loc important. Daca as avea o companie de aviatie, cu siguranta m-as implica in proiectul acestor tineri. As avea de castigat o publicitate pozitiva, as demonstra ca domeniul aviatic nu este ceva atat de inaccesibil atata timp cat iti doresti sa faci parte din el, iar cei mici ar mai urca o treapta in viitoarea lor cariera aviatica.

  • Cum se caracterizeaza initiatorii proiectului:

“Mă numesc Opriș Daniel, am 13 ani și sunt din Timișoara.

Pasiunea mea cea mai mare este Aviația. Această pasiune o am de mic copil, din vremea când vizitam aeroportul Timișoara.

Cateva dintre  hobby-urile mele sunt: calculatoarele, securitatea, internetul, pescuitul si fotografia.

În ceea ce priveste proiectul, am sperante mari. Vreau sa insuflu si altor tineri pasiunea mea pentru aviatie si sa patrundem impreuna in tainele meseriei de pilot.”

” Ma numesc Marina Cozma si am 14 ani. Marea mea pasiune o reprezinta aviatia. Am descoperit-o cand am privit pentru prima data emisiunea “Air Crash Investigations” pe National Geographic. In timpul liber imi face placere sa ma documentez despre aviatie si sa invat lucruri noi, pilotand avioane in Flight Simulator. Marea mea dorinta este sa devin pilot pe Boieng 737-800 la compania TAROM. De asemenea, mi-as dori sa devin pilot in cadrul aviatiei sportive pe Extra 300L.
Alte hobby-uri sunt: stiinta si tehnica, fotografia (in special fotografia aviatica), fizica, astronomia, energia nucleara.”

“Mă numesc Alexandru Andronic, am 17 ani și sunt din Constanța. Da… Cu toate ca sunt constantean am ales aviatia pentu ca este o meserie foarte frumoasa si le intrece pe toate!

Pasiunea a fost ca o chemare, pur si simplu. Asta se intampla prin iarna anului 2007. Probabil  se trage din faptul ca sunt o fire careia ii place sa combine utilul cu placutul, plus ca, pana la chemarea pentru aviatie, studiam astronomia! Eu mereu am avut o pasiune pentru cer! NU m-a impins nimeni de la spate, eu am simtit ca vreau asta! Alte hobby-uri ale mele sunt: aviatia sportiva, cursele cu motociclete si dansul sportiv.”

 

In momentul de fata, cei trei tineri sunt sprijiniti de Aventura Card Bucuresti, unde, in vacanta de vara, vor participa la o prima lectie de pilotaj cu avionul ultrausor. Totodata, asteapta raspuns din partea unor companii de aviatie care sa le sustina proiectul.

In cazul in care lucrati in domeniu si puteti sa ii ajutati sa urce inca o treapta pe scara evolutiei in cariera de aviatori, sau vreti sa va inscrieri in proiectul lor, nu ezitati sa ne trimiteti un mail la [email protected] sau sa le lasati un comentariu la finalul acestui articol.


Mai puteti lua legatura cu ei pe facebook.com/aviatiavisulmeu

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Top stiri din Aviatia Generala Internationala in 2011
  2. Spiritul zborului si al aviatiei, captate in cea mai sugestiva imagine de pana acum
  3. Aviatia sportiva a comemorat 60 de ani de aviatie reactiva in Romania!
  4. Faceţi cunoştinţă cu Eddy TOHIKIAN, românul care zboară cu perfecţiunea unui ceas elveţian
  5. Eric Boyd, pustiul care citeste reviste in timp ce zboara cu Pitts-ul | VIDEO
  6. 16 lucruri pe care trebuie sa le faci ca pilot!
  7. Povestea pustiului care la 17 ani a inconjurat America cu avionul

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: People, Pilot Magazin

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Comentarii (4)

Feed RSS pentru comentarii

  1. alex vacar spune:

    frumos proiect, bv sebi !

  2. Opris Daniel spune:

    Multumim!

  3. Ciprian spune:

    Ar trebui sa li se recomande, pentru inceput, anumite programe de calculator gen simulatoare de zbor: Microsoft Flight Simulator, Lock On, BMS-Falcon, IL2 Sturmovik 1946, Condor, DCS A10 Warthdog si altele! Nu au nevoie decat de un calculator (mai toata lumea are) si un joystick la un pret rezonabil. Desi comunitatea romaneasca a simmer-ilor este aproape inexistenta, internetul ii poate indruma spre o multime de squadron-uri virtuale unde pot simula, sub o atenta indrumare, tainele zborului!

  4. g.o. spune:

    Fiecare inceput este greu . Cu timpul se var structura programele de familiarizare cu tehnica aeronautica ,de invatare ,de tehnica ,etc .Ideea este f.f. buna .Succes ‘programului’ .

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.