GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

A inceput Lion Effort 2012, cel mai mare exercitiu multinational Gripen de pana acum

[ 0 ] 30 martie 2012 |

Un numar de 30 de avioane de luptă Gripen din patru ţări şi aproximativ 300 de persoane iau parte la exerciţiul multi-naţional Lion Effort 2012 care are loc în Suedia între 27 martie – 5 aprilie.

Lion Effort este găzduit de Forțele Armate Suedeze, care participă cu 15 avioane de luptă Gripen. Forțele Aeriene din Cehia, Ungaria și Africa de Sud participă fiecare câte patru avioane Gripen la baza aeriană F 17 din Ronneby, locul de desfășurare al acestui exercițiu.

Este pentru prima dată când Forțele Aeriene din Africa de Sud iau parte la un exercițiu internaţional cu avioanele Gripen din dotare.

Forțele Aeriene Regale Thailandeze (RTAF) și-au declarat operațională escadrila de Gripen, însă nu vor aduce niciun avion la eveniment. Cu toate acestea, RTAF este membru al grupului de utilizatori Gripen și vor participa cu un număr de observatori.

 

La Lion Effort 2012 vor mai participa și o aeronavă Saab 340 Erieye AEW și un avion de transport C-130 Hercules, aparținând Forțelor Aeriene Suedeze, precum și patru avioane subsonice L-159 apartinand Forțelor Aeriene Cehe.

Baza aeriană F 17 este situată în sud-estul Suediei, astfel că majoritatea zborurilor vor avea loc în spațiul aerian de deasupra Mării Baltice.

Faza inițială a acestui exercițiu va consta în zboruri de acomodare în zonă, în timp ce principalele evenimente din cadrul Lion Effort vor avea loc între 1 și 4 aprilie. În această fază a exerciţiului vor fi planificate, executate şi evaluate diferite tipuri de operaţiuni de luptă în aer.

Scopul acestui excercițiu desfășurat în comun de mai multe țări este de a obține capacitatea de a rezolva sarcini în comun, cu avioanele Gripen, și totodată de a dezvolta cooperarea între țările care dețin acest tip de avion fabricat de concernul suedez de apărare și securitate Saab AB.

Pentru detalii de ultima ora privind exercitiul, fotografii si imagini video, consultati pagina Saab dedicata acestui eveniment: 


Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Ungaria prelungește contractul de leasing pentru Gripen
  2. Fortele Aeriene Suedeze isi fac upgrade: Modernizeaza Gripen-urile din flota
  3. Empire Test Pilots School din Marea Britanie continua sa utilizeze Gripen
  4. Suedia a aprobat Ungariei prelungirea cu 10 ani a contractului de leasing pentru Gripen
  5. JAS 39 – Gripen
  6. Avionul JAS39-Gripen
  7. Sistemul de căști HMD devine operațional în cadrul Forțelor Aeriene Sud-Africane

Tag-uri: , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Avioane, Evenimente, Pilot Magazin, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.