GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Croatia nu mai cumpara avioane militare noi si isi va trimite MiG-urile la Aerostar Bacau pentru reparatii

[ 2 ] 26 martie 2012 |

Desi anul trecut se auzea ca va achizitiona F-16, Croatia a decis sa renunte la ideea achizitionarii de noi avioane de lupta pentru flota sa aeriana militara, din lipsa banilor, si isi va trimite vechile MiG-uri 21 la uzina Aerostar din Bacau pentru a fi remodernizate, scrie site-ul croat vecernji.hr Potrivit website-ului, presedintia croata a confirmat faptul ca Ivo Josipovic, seful statului si totodata comandantul suprem al fortelor armate, a hotarat ca pentru a se putea mentine o forta aeriana propie trebuie sa se renunte deocamdata la cumpararea unor aparate noi multirol, alegand in schimb modernizarea MiG-urilor si prelungirea duratei de viata in speranta ca, peste cativa ani, se vor gasi fonduri pentru a relua procesul de achizitie.

Unele dintre vechile MiG-uri sovietice din dotarea aviatei croate vor fi reconditionate (este vorba de avioane fabricate intre 1975 si 1981 si deja modernizate in Romania, la Aerostar Bacau), in timp ce altele vor fi casate.

Site-ul croat citeaza un general in rezerva care sustine aceasta varianta, pentru a permite Croatiei sa aiba in continuare o forta aeriana si piloti pregatiti. Generalul (r) Joseph Stimac spune ca e o solutie excelenta, neavand probleme in cei 9 ani de experienta cu MiG-21 modernizate la Aerostar. Pretul vehiculat pentru 12 aparate ar fi de 20 de milioane de euro.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , , ,

Categorie:: Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Comentarii (2)

Feed RSS pentru comentarii

  1. Adrian Nicula via Facebook spune:

    Lancer merge mai departe. :)

  2. Daniel Rosca via Facebook spune:

    Prelungire agoniei… exact ca noi, dupa care se realizeaza ca nu vor mai avea cu ce zbura, dupa care vor cumpara… :)))

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.