GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Reincep cautarile Ameliei Earhart

[ 0 ] 23 martie 2012 |

Căutarea Ameliei Earhart va fi reluată în această vară în apele insulei Nikumaroro, o mică insulă nelocuită din republica pacifică Kiribati, unde legendara Earhart ar fi murit, potrivit unelor ipoteze, după dispariția ei din 1937.

Expediția, sprijinită de Secretarul de Stat Hillary Clinton, de Departamentul de Stat american și de Discovery Channel (care va documenta misiunea pentru un material video), e condusă de The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR), organizație care investighează de mult timp ultimul zbor al Ameliei Earhart.

În noua expediție vor fi folosite echipamente subacvatice foarte performante pentru a căuta piese din avionul pilotat de Earhart. Faimoasa Amelia a dispărut în timpul unui zbor peste Oceanul Pacific la 2 iulie 1937, în cadrul unei încercări-record de a zbura în jurul lumii pe linia ecuatorului.

Pe 2 iulie 2012, la aniversarea de 75 de ani de la dispariția ei, echipa TIGHAR va pleca din Honolulu către situl din sud-vestul Pacificului.

Incoming search terms:

Tag-uri: , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Pilot Magazin, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.