GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

Aviatia ultrausoara a prins radacini in Afganistan | A fost construit primul motodeltaplan afgan!

[ 0 ] 10 aprilie 2012 |

Prima aeronava ultrausoara construita in Afganistan si-a luat zborul! Sabir Shah, un pasionat de aviatie care nici macar nu mai urcase intr-un avion pana acum a construit un motodeltaplan, in baza cunostiintelor acumulate pe internet si a materialelor adunate de pe unde a apucat.

Cu toate ca realizarea aeronavei a costat cam 12.000 de dolari, bani ce pentru unii afgani reprezinta venitul pe un an, Sabir nu s-a lasat batut. A strans bani, s-a imprumutat, pana ce si-a vazut visul “ready-to-fly”. El a fost sustinut chiar si de catre autoritati, care i-au pus la dispozitie o pista militara, unde sa realizeze primele zboruri.

Rezultatul a fost un aparat de zbor aratos, ce n-ai fi zis ca a fost construit de cineva ce nu a mai vazut unul in realitate. Motodeltaplanul a fost echipat cu un motor de Toyota, iar cadrul a fost realizat din teava de duraluminiu acoperita cu un elegant carenaj din fibra de sticla.

Din pacate, lipsa de experienta a ambitiosului afgan si-a spus cuvantul. Dupa un prim zbor de cateva sute de metri, la aterizare, a rupt motodeltaplanul. Pilotul a scapat nevatamat, dar aparatul nu mai este bun de nimic.

Acum, Sabir Shah cauta sponsori pentru a urma o scoala de zbor, inainte de a construi o noua versiune a primului ULM afgan.

Mesaje asemănătoare:

  1. Un elicopter NATO s-a prăbuşit în Afganistan
  2. Primul motor pentru supersonicul IAR 111 | Prima camera de ardere si ajutajul motorului Executor au fost finalizate
  3. 101 ani de la primul zbor al unui avion romanesc, in Romania
  4. Motodeltaplan prabusit in zona Galati, pilotul decedat
  5. Pionierii zborului privat la Iasi au fost fortati sa renunte la hobby
  6. Ati fost la Thunder over the Black Sea? Daca nu, va spunem noi ce ati pierdut!
  7. Colton Harris-Moore, pustiul care a furat cinci avioane la varsta de 20 de ani a fost condamnat la sapte ani de inchisoare

Tag-uri: , , , , , ,

Categorie:: People, Sport extrem, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.