GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube

De-a alba-neagra cu racheta. Un elicopter Apache a pierdut o racheta deasupra unui oras din Texas

[ 1 ] 18 mai 2012 |

 Un elicopter Apache al armatei americane a pierdut (a scăpat) din greşeală o rachetă de antrenament inactivă în apropierea unui oraş din Texas, zeci de case din zonă fiind evacuate. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului.

Locuitorii din Killen au declarat poliţiei că au văzut un obiect căzând dintr-un elicopter de atac AH-64, conform unui comunicat difuzat de baza din Fort Hood, care se află în împrejurimile oraşului Killen.

Poliţia din Killen a intervenit şi a localizat obiectul. Responsabilii au încercuit imediat zona. Racheta M36 este un dispozitiv de antrenament inactiv, fără ogivă şi fără sistem de propulsie, fiind conceput pentru a permite echipajelor să simuleze confruntări balistice aflându-se la bord, se precizează într-un comunicat al bazei din Fort Hood.

Racheta cântăreşte aproximativ 45 de kilograme şi are o lungime de 1,63 metri.
Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

Tag-uri: , , , , ,

Categorie:: Elicoptere



Te pasioneaza aviatia? Iti place aceasta revista?Acum ai ocazia sa ne dai o mana de ajutor si sa ajuti la dezvoltarea ei!


Autorul acestui articol: Mihai Nazare. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.


zbor-de-agrement