GetSocial
Abonare prin feed RSS Abonare prin feed email Urmează-ne pe Twitter Apasă Like pe Facebook Alătură-te grupului LinkedIn Devino prieten pe FlickrUrmează-ne pe YouTube
Image and video hosting by TinyPic

S.F sau viitorul? A fost proiectat avionul electric care este alimentat in zbor de baterii “cu aripi”

[ 0 ] 19 mai 2012 |

Un constructor cu experienta de vehicule electrice, pe numele sau Chip Yates vrea sa doboare un nou record mondial si sa construiasca un avion complet autonom, un fel de perpetum mobile care sa fie alimentat in aer, de baterii zburatoare.

Ideea pare simpla: avionul electric zboara, zboara…zboara, iar cand ramane fara energie bateriile goale sunt largate, lasand loc altora incarcate sa se ataseze aparatului de zbor.

Totul a plecat de la ideea lui Yates de a construi o super motocicleta electrica, care sa participe pe circuit la diverse competitii. Acest lucru i-a iesit, caci, in trecut, a reusit sa “zboare” cu peste 350 de km/h cu un astfel de vehicul!

Iesind in evidenta cu talentul sau, el a fost contactat de catre cei de la Boeing, care i-au lansat o adevarata provocare: un zbor transatlantic cu un avion electric.

Cum tehnologia bateriilor nu este suficient de avansata pentru a efectua un astfel de raid, Yates a venit cu ideea bateriilor “cu aripi”.

Proiectul poarta numele de “Flight of the Century” (Zborul Secolului) si are ca scop dezvoltarea unei tehnologii care sa permita efectuarea de zboruri electrice pe distante lungi. Teoretic…un avion ce functioneaza astfel ar fi capabil sa pluteasca…pana se strica.

Voi ce parere aveti despre acest proiect? Este realizabil?

Incoming search terms:

Mesaje asemănătoare:

  1. Care este cel mai rapid avion electric din lume la ora actuala?
  2. La orizont: avionul electric
  3. O alta masina zburatoare si-a luat zborul | Nu are aripi, este o GIRO-MASINA
  4. Primul avion electric romanesc
  5. Premiera Mondiala in aviatie: A zburat primul elicopter electric!
  6. O noua arta: desenatul si scrisul cu…traseul de zbor
  7. Colton Harris-Moore, pustiul care a furat cinci avioane la varsta de 20 de ani a fost condamnat la sapte ani de inchisoare

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,

Categorie:: Aventură, Avioane, Ultimele Stiri

Image and video hosting by TinyPic


Autorul acestui articol: Sebi. Vezi profilul complet.

Lasă un comentariu




Dacă doriți o imagine atașată acestui comentariu, obțineți un gravatar.